Ελληνικά
Giriş Tarihi : 29-08-2023 11:20   Güncelleme : 29-08-2023 11:22

Νέο περιστατικό στον Έβρο με «πολιτοφύλακες» που «συλλαμβάνουν» μετανάστες

Νέο περιστατικό στον Έβρο με «πολιτοφύλακες» που «συλλαμβάνουν» μετανάστες

Νέο περιστατικό στον Έβρο έρχεται στο φως της δημοσιότητας μέσω βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, λίγες μόνο ημέρες μετά την παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τον άνδρα που κλείδωσε μετανάστες σε τρέιλερ.

Ειδικότερα, στο βίντεο το οποίο φέρεται να σημειώνεται κοντά σε χωριό του Έβρου, διακρίνονται τουλάχιστον τρεις άνδρες οι οποίοι φαίνονται να έχουν αιχμαλωτίσει τέσσερις μετανάστες, ενώ ο ένας από αυτούς τους αποκαλεί ειρωνικά «επενδυτές».

«Άλλους τέσσερις, άλλους τέσσερις καλούς επενδυτές... Βλέπετε; Μέρα μεσημέρι, πού είναι οι Αρχές...πού είναι οι Αρχές, πού είναι οι Αρχές... Άλλους τέσσερις επενδυτές, παίρνουμε τηλέφωνο, Αστυνομία δεν βγάζει δίκτυο...», ακούγεται στο οπτικοακουστικό υλικό.

Νέο περιστατικό με "σερίφηδες" να αιχμαλωτίζουν μετανάστες
Σε κατ' οίκον περιορισμό οι αυτόκλητοι «σερίφηδες» της Αλεξανδρούπολης
Υπενθυμίζεται πως ο 45χρονος αλβανικής καταγωγής από την Αλεξανδρούπολη και οι δύο ημεδαποί συνεργάτες του, τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό, μετά το περιστατικό με τους μετανάστες.

Σύμφωνα με την πρόταση του Εισαγγελέα, οι κατηγορίες που αποδίδονται στους τρεις συλληφθέντες αφορούν στη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και συναυτουργία και έκθεση σε κίνδυνο, ενώ τον ιδιοκτήτη του οχήματος βαρύνει και η κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

foto:Screen grab / ΥouTube

cnn.gr

LMLM

LM