Ελληνικά
Giriş Tarihi : 22-01-2023 23:36

Ειδοποίηση για ΒΟΜΒΑ σε Αεροπλάνο που προγειώθηκε στην Αθήνα

Ειδοποίηση για ΒΟΜΒΑ σε Αεροπλάνο που προγειώθηκε στην Αθήνα

Αεροπλάνο που ξεκίνησε από την Πολωνία με κατεύθυνση την Ελλάδα ειδοποίησε τον πύργο ελέγχου για βόμβα όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Πρόκειται για πτήση της Ryanair που εκτελούσε το δρομολόγιο Κατοβίτσε - Αθήνα ενώ το αεροσκάφος συνόδευσαν με ασφάλεια ελληνικά μαχητικά. 

Η πληροφορία για βόμβα υπήρξε από την ώρα που απογειώθηκε και στη συνέχεια σήμανε συναγερμός στο νατοϊκό στρατηγείο. Άμεσα δόθηκε εντολή σε ουγγρικά μαχητικά αεροσκάφη και σε ελληνικά F-16 να το συνοδεύσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΥΠΑ, το αεροπλάνο προσγειώθηκε στις 17:45 και μετέφερε 192 άτομα. Στάθμευσε σε ειδικό χώρο στο αεροδρόμιο όπου γίνεται ταχεία εκκένωση του αεροσκάφους από τους επιβάτες οι οποίοι θα περάσουν από νέο έλεγχο.

Το αεροπλάνο εκτελούσε δρομολόγιο από το Κατοβίτσε της Πολωνίας στην Αθήνα. Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των επιβατών καθώς οι εξονυχιστικοί έλεγχοι ολοκληρώθηκαν χωρίς να εντοπιστεί κάτι.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού σε αεροσκάφος εταιρείας που πραγματοποιούσε πτήση από χώρα του εξωτερικού με προορισμό την Αθήνα, το αεροσκάφος, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα, συνοδευόμενο από μαχητικά αεροσκάφη, προσγειώθηκε με ασφάλεια απογευματινές ώρες σήμερα (22-01-2023) στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στο αεροσκάφος από αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να προκύψει κάτι ύποπτο».

AdminAdmin