Ελληνικά
Giriş Tarihi : 03-10-2022 10:04

Τι να ΜΗΝ τρώτε για να αποφύγετε την τροφική δηλητηρίαση

Τι να ΜΗΝ τρώτε για να αποφύγετε την τροφική δηλητηρίαση

Η τροφική δηλητηρίαση είναι μια διόλου ευχάριστη εμπειρία, την οποία η πλειοψηφία των ανθρώπων κάνει τα αδύνατα δυνατά για να αποφύγει . Οπότε πλέον, οι περισσότεροι άνθρωποι φροντίζουν να μαγειρεύουν σωστά το φαγητό τους, αλλά ακόμη και ο πιο προσεκτικός μπορεί να την «πατήσει», ειδικά σε έτοιμα γεύματα ή σνακ.

Ένας επιστήμονας για την υγεία του εντέρου, γνωστός ως Mr Gut Health, αποκαλύπτει μέσα από το λογαριασμό του στο Tik Tok τις «επικίνδυνες» τροφές τις οποίες αποφεύγει, καθώς τις θεωρεί επίφοβες για τροφική δηλητηρίαση. Στο βίντεο, ο επιστήμονας ισχυρίζεται, επίσης, ότι η τροφική δηλητηρίαση μπορεί «να αυξήσει τον κίνδυνο για μακροχρόνια προβλήματα υγείας του εντέρου, όπως το μεταμολυσματικό IBS».

Ξεκινώντας τη λίστα με τις απαγορευμένες τροφές, ο άνδρας εξήγησε πως αποφεύγει τα στρείδια. Εξήγησε πως απορροφούν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων, καθότι βρίσκονται στο νερό. Πρόσθεσε, επίσης, πως αποφεύγει τα μπιφτέκια απέξω, καθώς  μαζί με τον κιμά αναμειγνύονται και όλα τα εξωτερικά βακτήρια.

Στη συνέχεια, ο ειδικός προειδοποιεί για το σούσι, ειδικά αυτό που μπαίνει σε προσφορά, χαρακτηρίζοντάς το τον κύριο ένοχο  για τροφική δηλητηρίαση. «Τα περισσότερα ψάρια που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή σούσι είναι στην πραγματικότητα κατεψυγμένα για να σκοτώσουν τα παράσιτα και τα βακτήρια, αλλά εξαφανίζονται πολύ γρήγορα μόλις προετοιμάζονται», αναφέρει, προτείνοντας, τουλάχιστον να φαγωθεί την ίδια μέρα. Δείχνοντας μια εικόνα σούσι από σουπερμάρκετ, σαρκάζει λέγοντας «Αν αγοράζετε αυτό το πράγμα, απλώς πάτε γυρεύοντας».

Το τελευταίο τρόφιμο για το οποίο προειδοποιεί ο ειδικός είναι ίσως το πιο σοκαριστικό: έτοιμες σαλάτες από σουπερμάρκετ! καθώς αποκαλύπτει το μείζον θέμα με την παχουλή για σαλάτα σε σακούλα στο σούπερ μάρκετ. «Το 22% όλων των κρουσμάτων τροφικής δηλητηρίασης την τελευταία δεκαετία έχουν συνδεθεί με σαλάτες», λέει.

«Ο λόγος που οι προπλυμένες, προσυσκευασμένες σαλάτες είναι τόσο επικίνδυνες είναι επειδή υπάρχουν τόσα πολλά πιθανά σημεία διασταυρούμενης μόλυνσης και το εσωτερικό των σακουλών είναι πάντα υγρό. Αυτό είναι ένα τέλειο περιβάλλον για τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων» αναφέρει ο Mr Gut Health.

https://cibum.gr/oikiaka/epikindinotita-trofimon/ti-na-min-trote-gia-na-apofygete-tin-trofiki-dilitiriasi/?fbclid=IwAR0DxQdJS1eiHkvXSztwInjAV-sHAzV122bYxqJV3dV2_0LSGr1GltQ_pvA

LMLM

LM