Yunanistan
Giriş Tarihi : 04-01-2023 19:35

Ankara'dan-Atina'ya taziye

Ankara'dan-Atina'ya taziye

Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerde gerginlik sürerken, Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos’un annesinin vefatı, iki ülke arasında yeni bir iletişim kanalı açtı.

To Vima gazetesi, Panagiotopoulos’un annesi Kaiti Panagiotopoulos’un önceki gün kanser nedeniyle aniden hayatını kaybettiğini ve iki mevkidaşın, taziye sebebiyle iletişime geçerek, karşılıklı iyi dileklerde bulunduğunu yazdı.

DESTEK MESAJI

Gazete, Akar’ın, Panagiotopoulos’un annesinin vefatını öğrenmesinin ardından hemen bir destek mesajı gönderdiği ve “Sevgili Niko, sana ve ailene başsağlığı diliyorum, annen nur içinde yatsın” yazdığı aktarıldı.

"BARIŞ YILI OLMASINI DİLİYORUM"

Panagiotopoulos ise, Akar’a “Desteğiniz için teşekkür ederim ve 2023 yılının barış dolu ve mutlu olması için birlikte çalışmamız gereken bir barış yılı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandığı kaydedildi.

AKAR CENAZEYE ÇİÇEK GÖNDERDİ

Haberde, Akar’ın mesajın ardından cenazeye çiçek gönderdiği de belirtilirken, Panagiotopoulos’un, gerçekleşen taziye diplomasisi kapsamında Akar’la iletişimi hakkında Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’i bilgilendirdiği de kaydedildi.

LMLM

LM