Yunanistan
Giriş Tarihi : 04-02-2023 11:57

Atina'da sanatçılardan protesto

Atina'da sanatçılardan protesto

Parlamento binası önünde bir araya gelen sanatçılar, hükümete Güzel Sanatlar Okullarının diplomalarının lise dengi kabul edilmesine ilişkin yasal düzenlemenin geri çekilmesi çağrısında

Oyuncu ve dansçı Aleksandros Zaharias, "Güzel Sanatlar Okullarının diplomalarının derecelendirilmesiyle ilgili 30 yıllık bir sorun için bugün sokaktayız. Hiçbir hükümet bu sorunu çözmeye cesaret edemedi. Bu hükümet ise sorunu tersten çözmeye kalktı. Güzel Sanatlar Okullarının diplomalarını lise diploması olarak tanımlayarak konu kapatıldı. Ancak bu çözüm değil." dedi

Zaharias, bu sorunun sektörde çalışan insanların maaşları, işe alımları, kıdem tazminatları ve çalışma koşullarıyla ilgili sorunlara yol açtığını belirterek, hükümetin soruna çözüm için sanatçılarla görüşmesi gerektiğini kaydetti.

Oyuncu Haris Corcakis de sanat sektörünün birçok farklı alanından kişinin eylem için bir araya geldiğine dikkati çekerek, "İki gündür grev yapıyoruz ve bu kanun iptal edilene kadar mücadelemize devam edeceğiz." diye konuştu.

Sektörde tepkiye neden olan, Güzel Sanatlar Okullarının diplomalarını lise dengi kabul eden yasal düzenlemeyi protesto etmek amacıyla 48 saatlik grev kapsamında ülkedeki sanat etkinlikleri, tiyatro, bale gösterileri ve konserler dün ve bugün yapılmadı.

LMLM

LM