Ελληνικά
Giriş Tarihi : 08-06-2023 09:17

Μέσι: Το επόμενο σταθμό στην καριέρα του

Μέσι: Το επόμενο σταθμό στην καριέρα του

Τι του πρόσφερε η ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ για να τον δελεάσει

Η Ίντερ Μαΐάμι του Ντέιβιντ Μπέκαμ είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Λιονέλ Μέσι. Το ανακοίνωσε ο ίδιος σε συνέντευξη που έδωσε στις καταλανικές εφημερίδες Sport και Mundo Deportivo στην Γαλλία.

Οι Καταλανοί φέρονται να του είχαν προσφέρει 15 εκατομμύρια ετησίως για δύο σεζόν, ενώ η Αλ Χιλάλ, σύμφωνα με αναφορές ΜΜΕ, φέρεται να έχει φτάσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, ποσό που περιλαμβάνει και την υποστήριξή του μέσω της εικόνας του στην υποψηφιότητα της Σαουδικής Αραβίας για το Μουντιάλ του 2030 ή 2034.

Όπως εξήγησε για την απόφασή του να απορρίψει την επιστροφή στην Μπαρτσελόνα ο Μέσι είπε: «Δεν θέλω να ξαναζήσω τα ίδια. Να βρίσκεται η τύχη μου στα χέρια κάποιου άλλου. Έχω ακούσει ότι οι αμοιβές πλέον είναι χαμηλότερες. Δεν μπορώ να περιμένω διαρκώς να δω τί θα συμβεί. Κατηγορήθηκα για πολλά πράγματα που δεν ήταν αληθινά στην διάρκεια της καριέρας μου στην Βαρκελώνη. Κουράστηκα αρκετά με αυτά και δεν ήθελα να το ξαναζήσω» είπε ο αρχηγός της Εθνικής Αργεντινής.
Για την απόφασή του να προτιμήσει το MLS είπε ότι κυρίως είναι οικογενειακοί οι λόγοι: «Είμαι σε μία φάση της ζωής μου που θέλω να αφοσιωθώ λίγο στην οικογένειά μου. Θέλω λίγο να φύγω από το επίκεντρο. Πέρασα δύο άσχημα οικογενειακά χρόνια και δεν μου άρεσε καθόλου. Είχα μόνον ένα ευτυχισμένο διάστημα ενός μήνας, που κέρδισα το παγκόσμιο κύπελλο (με την Αργεντινή). Αλλά αν το αφαιρέσω αυτό ήταν μια δύσκολη περίοδος για εμένα. Θέλω να ξαναβρώ τον εαυτό μου, την χαρά της οικογένειάς και των παιδιών μου κάθε ημέρα» κατέληξε ο Λίο Μέσι.

Όσον αφορά στην Ίντερ Μαϊάμι, όπως αναφέρει η εξειδικευμένη αργεντίνικη ιστοσελίδα marketing registrado, το συμβόλαιο που θα πρόσφερε η αμερικανική ομάδα στον Μέσι είναι 40 εκατομμύρια ανά σεζόν, μέρος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και μέρος των κερδών από την adidas. Προβλέπεται επίσης να τον βοηθήσουν, εάν επιθυμούσε να αγοράσει μία ομάδα του αμερικανικού πρωταθλήματος, όταν ολοκληρώσει την καριέρα του σαν παίκτης, όπως συνέβη με τον Μπέκαμ που είναι πρόεδρος της Ίντερ Μαϊάμι και εκ των ιδιοκτητών της ομάδας.

Όταν ενταχθεί στο δυναμικό της Ίντερ Μαϊάμι, ο Μέσι θα βρει εκεί έναν γνώριμο από τα ελληνικά γήπεδα, αν και πιθανότατα δεν θα έχει μεγάλη συνεργασία μαζί του. Πρόκειται για τον - παλαίμαχο πλέον - τερματοφύλακα Σεμπάστιαν Σάχα, ο οποίος είχε παίξει στο παρελθόν στην ΑΕΚ, και στην Ίντερ Μαϊάμι εργάζεται ως προπονητής τερματοφυλάκων.

LMLM

LM