Ελληνικά
Giriş Tarihi : 25-02-2023 13:01

Ο καιρός του Σαββατοκύριακου και της Δευτέρας

Ο καιρός του Σαββατοκύριακου και της Δευτέρας

Με ισχυρό νοτιά, σκόνη στην ατμόσφαιρα και υψηλή θερμοκρασία για τα δεδομένα της εποχής αναμένεται να περάσουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Ειδικότερα, το Σάββατο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανές ασθενείς βροχές στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι 5-6 και στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι του Σαββάτου θα φτάσει τους 18- 20 βαθμούς, τοπικά θα αγγίξει και τους 21. Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, με ανέμους νότιους έως 6 μποφόρ τοπικά και θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι νότιοι έως 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 9 -18 βαθμούς.

Η Κυριακή θα είναι με αρκετή συννεφιά και τοπικές βροχές κυρίως στη Θράκη, ενώ από το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι νότιοι έως 8 μποφόρ στα πελάγη και θερμοκρασία έως 20 βαθμούς κελσίου.

Οι βροχές την Καθαρά Δευτέρα θα επιμείνουν μόνο για λίγο σε Θράκη, Μακεδονία, βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και δυτική Στερεά, ενώ τοπικές νεφώσεις θα έχει η υπόλοιπη χώρα. Οι νοτιάδες θα εξασθενήσουν σημαντικά, η θερμοκρασία θα παραμείνει υψηλά για την εποχή, σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

LMLM

LM