Yunanistan
Giriş Tarihi : 21-02-2023 11:26

Dendias, Türkiye'ye destek sağlanması için AB'ye çağrıda bulundu

Dendias, Türkiye'ye destek sağlanması için AB'ye çağrıda bulundu

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, katıldığı AB Dışişleri Bakanları toplantısında deprem felaketini yaşayan Türkiye'ye destek sağlanması çağrısı yaptı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları toplantısına katılmak üzere gittiği Belçika'nın başkenti Brüksel'de, Türkiye'ye destek sağlanması için AB'ye çağrıda bulundu.

Yapılacak toplantıda ele alınacak konular hakkında basın mensuplarına bilgiler veren Bakan Dendias, Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler ve bölgeye gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili olarak, "Tüm bunların dışında, öncelikle meslektaşlarıma Türkiye'nin depremden etkilenen bölgelerine yaptığım ziyaret hakkında bilgi verme ve hem Suriye hem de Türkiye'deki depremzedelerin yanında nasıl durabileceğimizi anlatma fırsatı bulacağım. Bunu söylemekten büyük üzüntü duyuyorum ama eşi benzeri görülmemiş bir felaket yaşandı. Tüm bunların sonucunda, Türkiye çok büyük miktarda yardıma ve desteğe ihtiyaç duymaktadır" açıklamasında bulundu.

LMLM

LM