Yunanistan
Giriş Tarihi : 03-10-2022 22:29   Güncelleme : 03-10-2022 23:01

Dışişleri Bakanı Dendias, Türkiye'yi suçladı

Dışişleri Bakanı Dendias, Türkiye'yi suçladı

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye'yi hedef alarak "İlişkilerin tarihinde ilk kez bu kadar uzun süren bir gerginlik yaşandı" dedi. Dendias ayrıca, "Türkiye tarafından 3 yıldır organize bir saldırganlık altındayız. Vatanımızı korumak için ne gerekiyorsa yapacağız" ifadelerini kullandı.

"KENDİMİZİ KORUMAK İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ"

Atina-Ankara hattında gerilim bir kez daha tırmanırken Proto Thema gazetesine konuşan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türk-Yunan ilişkileri tarihinde ilk kez bu kadar uzun süren bir gerginlik yaşandığını söyledi. Dendias ayrıca, "Türkiye 3 yıldır Yunanistan'a karşı organize bir saldırganlık yürütüyor. Aşırı milliyetçilik, revizyonizm ve gerçeğin saptırılması söz konusu. Vatanımızı korumak için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

"GERİLİMİ ASIL TIRMANDIRAN TÜRKİYE'DİR"

Dışişleri Bakanı, "Gerginliği yaratan Türkiye'dir" suçlamasında bulundu. "Sadece uluslararası hukuk ve uluslararası deniz hukuku temelinde olması şartıyla diyaloğa girebiliriz" ifadelerini kullandı.

Dendias, ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışı konusunda da yorum yaptı. "Bu en nihayetinde iki ülkeyi ilgilendiren bir şeydir. Türkiye, NATO üyesi olmayan bir ülkeden askeri malzeme almayı tercih etti. Kendi tercihi için Yunanistan'a sorumluluk yüklememelidir. Yunanistan kimseyi ve özellikle de ABD'yi sürüklemiyor" dedi.

Dendias Türkiye'yi gerilimi tırmandırmakla suçlarken, Yunan ve Fransız donanmaları Ege'de ortak tatbikat yaptı.

Yunan basını, Türk istihbarat gemisi Ufuk'un ARGO-2022 adı verilen tatbikatı takip ettiğini ve casusluk yaptığını öne sürdü. Haberde, Ufuk'un ilk kez Ege'ye çıkarıldığı öne sürüldü. "Hiç şüphe yok ki gemi mürettebatının bir bölümü MİT mensupları" dendi.

 

AdminAdmin