Ελληνικά
Giriş Tarihi : 26-01-2023 12:12

Νίκος Ξανθόπουλος: Στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας το τελευταίο αντίο

Νίκος Ξανθόπουλος: Στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας το τελευταίο αντίο

Υπό τους ήχους των αγαπημένων του τραγουδιών πραγματοποιήθηκε ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον Νίκο Ξανθόπουλο, το απόγευμα της Τρίτης στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας.

Άτομα της οικογένειάς του είπαν το «στερνό αντίο» στον αγαπημένο ηθοποιό με τα τραγούδια που ερμήνευσε στις ταινίες του.

Ο κ. Αντώνης Αλακιώτης, πρόεδρος του Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας και της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης, εξέφρασε τα συλλυπητήρια της διοίκησης του Αποτεφρωτηρίου προς την οικογένεια του εκλιπόντος και ανέφερε:

«Ο Νίκος σας ήταν ο Νίκος κάθε λαϊκής οικογένειας. Ο Νίκος των γονιών μας που τρέχαμε μικροί στους κινηματογράφους μαζί τους για να δούμε τις ταινίες του. Ήταν ο Νίκος που με τα τραγούδια του, συνόδευε τα γλέντια των γονιών μας, τα δικά μας και των παιδιών μας. Δεν είναι τυχαίο το όνομα που χαρακτήριζε τον Νίκο Ξανθόπουλο, “το παιδί του λαού”. Μαζί σας σήμερα αποχαιρετά τον Νίκο Ξανθόπουλο όλος ο λαός. Νίκο Ξανθόπουλο, σε ευχαριστούμε για όσα μας πρόσφερες. Οι ευχές όλων μας θα σε ακολουθούν σε αυτό το μεγάλο και άγνωστο ταξίδι. Σε αποχαιρετούμε, όπως νομίζουμε πως θα ήθελες και σου ταίριαζε, με μερικά από τα αθάνατα τραγούδια σου».

Νωρίτερα συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι βρέθηκαν στο Α’ Νεκροταφείο όπου πραγματοποιήθηκε η πολιτική κηδεία. Το αγαπημένο «παιδί του λαού» έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών τα ξημερώματα της Κυριακής 22/01. Ο Νίκος Ξανθόπουλος νοσηλευόταν για περισσότερο από ένα μήνα σε ιδιωτική κλινική στο Αιγάλεω. Τα σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια είχαν προξενήσει δυσλειτουργίες σε ζωτικά του όργανα.

Στο πλευρό του μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν η σύζυγός του, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

AdminAdmin