Ελληνικά
Giriş Tarihi : 20-05-2023 23:32

Εταιρείες με έδρα στην Κύπρο περιλαμβάνονται στις αμερικανικές κυρώσεις

Εταιρείες με έδρα στην Κύπρο περιλαμβάνονται στις αμερικανικές κυρώσεις

Εκδόθηκε και η βρετανική λίστα - Στόχος των κυρώσεων, οι οντότητες που βοηθούν τη Ρωσία στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας

Τρεις εταιρείες, οι οποίες είναι εγγεγραμμένες και στην Κύπρο, περιλαμβάνονται στη νέα αμερικανική λίστα φυσικών και νομικών προσώπων, τα οποία υπόκεινται σε κυρώσεις, εξαιτίας διασύνδεσης με το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων των Ηνωμένων Πολιτειών, πρόκειται για την "Aquila Capital Group", την "Huriya Private Cyprus Ltd" και την "Robarin Ltd".

Συσχετισμός της Κύπρου γίνεται και με την εταιρεία "Huriya Private FZE LLE", η οποία, ωστόσο, έχει έδρα στο Ντουμπάι.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Αμερικανίδα πρέσβειρα στην Κύπρο, Τζούλι Φίσερ, σημειώνει πως η νέα αμερικανική λίστα κυρώσεων έχει στο στόχαστρό της τους ρωσικούς φορείς πολέμου στην Ουκρανία.

Σημειώνει πως συνολικά, περιλαμβάνονται στη λίστα 237 φυσικά πρόσωπα και οντότητες σε 17 χώρες, τρεις εκ των οποίων έχουν έδρα την Κύπρο.

Η Τζούλι Φίσερ υπογραμμίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν ιδιαίτερα τη συνεργασία της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην προσπάθεια που καταβάλλεται μαζί με την "G7" και άλλους εταίρους, ώστε αυτοί οι οποίοι τροφοδοτούν τον πόλεμο, να λογοδοτήσουν.

Νωρίτερα, δημοσιοποιήθηκε και η νέα βρετανική λίστα κυρώσεων με 86 φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσεις και κρατικές οντότητες, χωρίς να υπάρχουν ονόματα Κυπρίων.

Ωστόσο, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, υπάρχουν εταιρείες, οι οποίες ενδεχομένως να διασυνδέονται με την Κύπρο.

AdminAdmin