SPOR
Giriş Tarihi : 04-06-2023 21:14

Galatasaray - Fenerbahçe maç sonucu: 3-0

Galatasaray - Fenerbahçe maç sonucu: 3-0

Türkiye Süper Lig'inin 37. haftasında şampiyon Galatasaray, konuk ettiği Fenerbahçe'yi Nicolo Zaniolo (2) ve Mauro Icardi'nin attığı gollerle 3-0 mağlup etti. Fenerbahçe'de Luan Peres, kırmızı kart gördü.

Süper Lig'in 37. haftası Galatasaray - Fenerbahçe derbisine sahne oldu, iki dev sezonun son maçına çıktı.

5. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Barış Alper’in içeri çevirmek istediği pozisyonda savunmadan seken top kaleye yöneldi. Kaleci İrfan Can’ın sonda müdahalesiyle top kornere gitti.

12. dakikada Galatasaray'da Victor Nelsson sarı kart gördü.

16. dakikada Barış Alper'in sol kanattan ceza sahasına girerek yaptığı vuruşta kaleci İrfan Can gole izin vermedi.

18. dakikada Galatasaray penaltı bekledi ancak hakem Bitigen oyunun devam etmesini istedi.

25. dakikada Kerem Aktürkoğlu ve Ferdi Kadıoğlu kayarak müdahale yaptıkları sırada sakatlanarak yerde kaldı. Her iki oyuncu da oyuna devam ediyor.

GOL | 28. dakikada Galatasaray, Nicolo Zaniolo'nun attığı golle 1-0 öne geçti. Barış Alper Yılmaz'ın kafayla gönderdiği pasta kaleciyle karşı karşıya kalan Zaniolo, sert bir şutla topu ağlara gönderdi.

36. dakikada Victor Nelsson ile Enner Valencia arasında yaşananlardan sonra saha karıştı. İki takım yedek kulübeleri de tartışmaya dahil oldu.

37. dakikada Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci sarı kart gördü.

39. dakikada sol kanattan Barış Alper'in ortasında top Szalai’den sekip arka direkte Zaniolo’nun önünde kaldı. Zaniolo’nun vuruşunda top farklı şekilde auta gitti.

44. dakikada ceza yayı içinden Kerem’in pasında ceza sahası içi sol çaprazdan Kazımcan Karataş’ın vuruşunda top auta gitti.

İlk yarı Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

61. dakikada Fenerbahçe'de Luan Peres, kırmızı kart gördü.

GOL | 71. dakikada Galatasaray, Mauro Icardi'nin attığı golle skoru 2-0'a taşıdı. Golün ardından Nef Stadı'nda 'Aşkın Olayım' şarkısı çalındı. Mauro Icardi, Johan Elmander'den sonra bir sezonda Fenerbahçe'ye iki maçta da gol atan ilk futbolcu oldu.

GOL |  79. dakikada Galatasaray, Nicolo Zaniolo ile bir gol daha bularak skoru 3-0'a taşıdı. Nicolo Zaniolo, kariyerinde ilk kez bir lig maçında iki gol attı.

82. dakikada Fenerbahçe'de Miha Zajc sarı kart gördü.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray, Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup etti.

Galatasaray’da 3 değişiklik

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk son oynadıkları MKE Ankaragücü maçının 11’ine göre Fenerbahçe derbisinde 3 değişiklik yaptı.

Okan Buruk son oynadıkları MKE Ankaragücü oynadıkları maçın 11’ine göre derbide 3 değişiklik yaptı. Buruk, Sergio Oliveira, Milot Rashica ve Dries Mertens’in yerine Berkan Kutlu, Barış Alper Yılmaz ve Nicolo Zaniolo’ya görev verdi.

Taraftarlar stadı doldurdu

Bu sezon iç saha karşılaşmalarında takımlarını yalnız bırakmayan Galatasaray taraftarı, Fenerbahçe derbisinde de tribündeki yerini aldı. Nef Stadyumu tribünlerini tamamen dolduran sarı-kırmızılı taraftarlar, tezahüratlarla takımlarını maça hazırladı.

Maç bitince hemen kutlamalar başladı

Şampiyon Galatasaray, Fenerbahçe derbisi sonrasında 23. şampiyonluğunu kutlayacak. Maçın ardından sahada hemen platform kurulacak. Kutlamalar kapsamında ışık gösterileri yapılacak. Çeşitli sanatçılar da konser verecek. Daha sonra Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, sarı-kırmızlılara 2022-2023 sezonu Spor Toto Süper Lig şampiyonluk kupasını takdim edecek.

Işıl Alben'e plaket verildi

Aktif basketbol kariyerini bıraktığını açıklayan Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nın efsane isimlerinden Işıl Alben, Nef Stadyumu'ndaki derbi öncesinde onurlandırıldı. Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Dikran Gülmezgil, Alben'e sarı-kırmızılı kulübe verdiği emeklerinden dolayı teşekkür plaketi ve çiçek verdi. Taraftarlar da Işıl Alben'e tezahüratlarda bulundu.

Jorge Jesus’tan derbide tek değişiklik

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Süper Lig’de son oynanan Antalyaspor maçının 11’inde tek değişiklik yaparak Galatasaray karşısına çıktı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, salı günü oynanan Antalyaspor maçında 11’de forma giyen İrfan Can Kahveci’nin yerine Diego Rossi’yi sahaya sürdü.

5 eksik

Takımda cezalı oyuncu bulunmazken, sakatlığını atlatarak bireysel çalışmalarını sürdüren Altay Bayındır ile sezonu kapatan Lincoln Henrique forma giymedi. Gustavo Henrique, Ezgjan Alioski ve Miguel Crespo ise teknik heyetin tercihi nedeniyle kadroda yer almadı.

İrfan Can Eğribayat, ilk kez derbide forma giydi

Fenerbahçe’de Altay Bayındır’ın sakatlığı sonrası kaleyi devralan İrfan Can Eğribayat, sarı-lacivertli formayla ilk kez bir derbi maçta forma giydi. Bu sezon 7 Süper Lig, 4 Türkiye Kupası mücadelesinde 11’de başlayan 24 yaşındaki oyuncu, Galatasaray derbisinde kaledeki yerini aldı.

Ali Koç tribünden takip etti

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Galatasaray derbisi izlemek için Nef Stadyumu’na geldi. Başkan Koç, protokol tribünündeki yerini alarak takımı yalnız bırakmadı.

Sarı-lacivertliler siyah pazubant ile sahaya çıktı

Fenerbahçe, Galatasaray maçına Yüksel Gündüz’ün vefatı sebebiyle siyah pazubant ile çıktı.
Fenerbahçe ve A Milli Takımın eski futbolcularından olan ve 85 yaşında hayatını kaybeden Yüksel Gündüz için sarı-lacivertli oyuncular derbide siyah pazubant ile yer aldı.

AdminAdmin