Türkiye
Giriş Tarihi : 21-02-2023 00:11

Hatay'daki iki YENİ DEPREM'de: 3 ölü, 213 yaralı

Hatay'daki iki YENİ DEPREM'de: 3 ölü, 213 yaralı

Türkiye Hatay'da 6,4 ve 5,8 büyüklüğünde iki deprem daha meydana geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, söz konusu depremlerde üç kişinin öldüğünü, 213 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Hatay'da akşam saatlerinde iki deprem daha yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından verilen bilgiye göre saat 20.04'te, merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Bu depremden üç dakika sonra da merkez üssü Hatay'ın Samandağ ilçesi olan 5,8 büyüklüğünde ikinci bir deprem oldu. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremlerde üç kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yaşanan depremlerin müstakil depremler olduğunu belirten Soylu, yaralanan 213 kişinin de hastanelere sevk edildiğini açıkladı. Üç enkazda arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirten Bakan, "bir enkazda üç, bir enkazda iki, bir enkazda da bir vatandaşımız var. Şu ana kadar 42 ihbar geldi, 42 ihbara da gidildi" dedi. Soylu, 39 ihbarda herhangi bir durumun söz konusu olmadığını veya "ufak müdahalelerle depremzedelerin çıkarıldığını" aktardı.

"Antakya'da fayın bir bölümünün daha kırıldığı değrlendirmesi var" ifadesini kullanan Soylu, Kandilli Rasathanesi'nden gelen deniz seviyesinin yükselmesi konulu uyarının ardından, bu ikazın, tehlikenin geçtiği konusunda yeni bir uyarıyla geri çekildiğini belirtti. Soylu girilmemesi gereken binalara eşya taşınması amacıyla girilmesinin de son derece riskli olduğunun altını çizdi.

Oktay: Hasarlı binalardan uzak durun

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, deprem bölgesindeki vatandaşlara yönelik, "Gerek eşya almak gerek herhangi bir şeyi kontrol için hasarlı binalarına girmemeleri hususunda rica ediyoruz" diye konuştu.

AFAD da "riskli binalara girmeyin" uyarısında bulundu

AFAD'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada da vatandaşlara "deprem sonrası bölgedeki hasarlı binalara girmeyin" uyarısında bulunuldu. Açıklamada, "Riskli binaların çevresinde bulunmayın ve doğru bilgi için resmi kaynakları takip edin" ifadelerine yer verildi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, yaptığı açıklamada,  "Kentte deprem nedeniyle bazı ihbarlar aldıklarını ve bunları değerlendirdiklerini" belirtti. 

Çevre il ve ilçelerde de hissedilen depremlerde, ağır hasarlı çok sayıda binanın yıkıldığı bildiriliyor.

Bu arada son depremlerin ardından Hatay'daki AFAD Koordinasyon Merkezi ve Antakya Mustafa Kemal Üniversite Hastanesi boşaltıldı:

Hatay merkezli deprem, Suriye'nin yanı sıra Ürdün, Irak, Filistin, İsrail, Kıbrıs ve Mısır'da da hissedildi.

Hatay Valiliği'nin tarihi binasının da kullanılamaz hale geldiği belirtiliyor.

AdminAdmin