Yunanistan
Giriş Tarihi : 25-10-2022 11:32

Hükümet, Türkiye sınırına daha fazla muhafız gönderecek

Hükümet, Türkiye sınırına  daha fazla muhafız gönderecek

Türkiye sınırındaki güvenliği artırmak için harekete geçen Yunanistan'ın bölgeye 250 sınır muhafızı daha göndereceği açıklandı.

Hükümet, Türkiye sınırında güvenliğin artırılacağını ve 250 sınır muhafızı daha gönderileceğini bildirdi. Vatandaşı Koruma Bakanı Takis Teodorikakos, son dönemde sınırdan yasa dışı geçişlerin önemli ölçüde arttığını söyledi. Yunan bakan, dün Mega TV kanalına yaptığı açıklamada, sınırda 1500 muhafızın görev yaptığını ve eğitim alan yeni görevlilerle sınırdaki ekiplerin güçlendirileceğini belirtti.

Türk hükümetinin sığınmacıları Yunanistan'a geçmeye teşvik ettiğini öne süren Teodorikakos, günde 1500 kadar kişinin sınırı geçmeye çalıştığını söyleyerek Türkiye sınırındaki duvarın uzatılması için çalışmalara da hız verildiğini kaydetti. Sığınmacılara yönelik geri itme uygulaması ve şiddet nedeniyle sık sık eleştirilen Yunanistan, bu suçlamaları reddederek sınırdaki durumdan Türkiye'yi sorumlu tutuyor. 

Hükümet, önceki hafta, çırılçıplak haldeki bir grup sığınmacının fotoğrafını paylaşarak Türkiye'yi suçlamıştı.

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bugün sınırda kurtardığımız 92 göçmene Türkiye'nin tavrı medeniyet adına bir utançtır. Ankara'nın olayı araştırmasını ve sonunda AB ile olan sınırlarını korumasını bekliyoruz" demişti.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise "Yunanistan'ı mültecilere karşı takındığı insanlık dışı tavırdan bir an önce vazgeçmeye, Türkiye'ye yönelik temelsiz, asılsız suçlamalara son vermeye ve devlet ciddiyetine davet ediyoruz" ifadesini kullanarak tepki göstermişti. BM ise olayla ilgili soruşturma çağrısı yapmıştı.

LMLM

LM