Yunanistan
Giriş Tarihi : 21-11-2022 10:26

İsrail ve Yunanistan savunma bakanları Atina'da buluştu

İsrail ve Yunanistan savunma bakanları Atina'da buluştu

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Atina'ya resmi ziyarette bulunarak Savunma Bakanı Nikos Panayotopulos ile bir araya geldi.

Görüşmede, ikili ilişkiler, Ukrayna sorunu, Doğu Akdeniz gibi konular ele alındı.

Panayotopulos, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Gantz'ı, İsrail'in Lübnan ile imzaladığı deniz sınırlarının çizilmesine ilişkin anlaşmadan ötürü tebrik etti.

Savunma Bakanı Panayotopulos, bu anlaşma konusunda "Tüm bölge ülkeleri için örnek teşkil ediyor. Uluslararası hukuk ve diyalog kurallarına saygı temel koşulu altında deniz yetki alanlarının belirlenmesinin mümkün olduğunu açık bir şekilde gösteriyor." ifadesini kullandı.

İki ülkenin savunma sanayisindeki işbirliğini artırmaya kararlı olduğunu belirten Panayotopulos, Kalamata'daki Uluslararası Uçuş Eğitim Merkezinin gelişecek ikili işbirliği örneklerinden biri olduğunu savundu.

Gantz ise Twitter'dan yaptığı paylaşımda, görüşmenin, İsrail ile Yunanistan arasındaki güçlü stratejik bağları yansıttığını kaydetti.

Görüşmede, güvenlik tehditleri, savunmada işbirliği, askeri eğitim ve endüstriyel projelere odaklanıldığını aktaran Gantz, "İsrail'in ülkeler arasında bir köprü görevi üstlenerek bölgesel güvenlik ve istikrara katkıda bulunma taahhüdünü de yineledim." ifadesini kullandı.

LMLM

LM