Türkiye
Giriş Tarihi : 09-05-2023 12:43

Karın Germe Ameliyatı (Abdominoplasty)

Daha çok hamilelik dönemi sonrasında tercih edilen karın germe ameliyatı ile gevşeyen ve sarkan karın derisi toparlanıp sıkılaştırılır.

Karın Germe Ameliyatı (Abdominoplasty)

Estetik cerrahi operasyonlardan olan karın germe ameliyatı karın bölgesinde uygulanan en etkili işlemlerden biridir. Bu ameliyat, bir diğer adıyla Abdominoplasti, karın bölgesinde çeşitli nedenlerde ortaya çıkan deformasyonlar için en uygun çözümdür. Daha çok hamilelik dönemi sonrasında tercih edilen karın germe ameliyatı ile gevşeyen ve sarkan karın derisi toparlanıp sıkılaştırılır. Böylece göbek bölgesindeki fazla yağ da alınarak kişinin daha düz ve düzgün bir karın görüntüsüne kavuşması amaçlanır.

Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

  1. Cerrahi işleme önce sezaryen izi olarak bilinen bölgeden yan taraflara doğru bir çizgi çizilerek başlanır. Bu çizgi ile göbek deliğine kadar olan bölgede sarkmış ve gevşemiş olan fazla deri alınır.
  2. Daha sonra göbek deliğinin yukarısında kalan derinin aşağıya doğru gerdirilmesi işlemine geçilir. İşlem esnasında göbek deliğinin yeri oluşturulur.
  3. Karın duvarının üzerinde kalan dikişlere toplayıcı görevi verilerek gevşeyen karın kasları sıkılaştırılması işlemi gerçekleşir. Bu işlemin amacı karın bölgesinin eski sertliğine kavuşması içindir.

Operasyon sonunda karın germe ameliyatı sayesinde gebelik veya sık kilo alıp vermekten kaynaklı çatlak görünümü ile gevşemiş ve sarkmış karın derisi görüntüsü ortadan kalkar.

Karın Germe Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Karın germe ameliyatını tercih eden kişiler;

  • Hamilelik dönemini atlatmış,
  • Birden fazla doğum yapmış
  • Aşırı kilodan kaynaklı göbek bölgesindeki yağlanma ve gevşemiş, sarkmış deri görüntüsünden rahatsız olan kişilerdir.

Bu operasyon cerrahi bir işlem olduğundan doktor, hastanın anesteziye tepki verebilecek kronik hastalığı olmadığını tetkik eder. Eğer sorun yoksa ameliyat planına geçilir. Fakat bu ameliyat hiç doğum yapmayan kadınlara tavsiye edilmez.

Karın Germe Ameliyatı Öncesi Neler Yapılmalı?

Her ameliyat öncesi olduğu gibi karın germe ameliyatından öncesinde de yapılması gereken birtakım tetkikler ve dikkat edilmesi gereken durumlar vardır. Bu işlem öncesinde de:

  • Operasyon sırasında kanama probleminin olmaması için en az 2 hafta önce aspirin veya diğer kan sulandırıcı ilaçlar bırakılmalıdır.
  • Ağrı kesici ve vitamin hapları doktorun önerdiği miktarda alınmalı önerilmediği takdirde kesilmelidir.
  • Sigara ve alkol tüketimi terk edilmelidir.
  • Kişi obezite problemi yaşıyorsa doktorun ameliyat için belirlediği kiloya ulaşmalıdır.
  • Mideyi yormayacak yiyecekler tüketilmeli, sindirimi zorlayarak kabız olmaya yol açabilecek gıdalardan uzak durulmalıdır.
  • Ameliyata hem psikolojik hem de fizyolojik olarak hazır hissedilmelidir.
  • İşlem öncesi ve sonrasını sağlıklı atlatabilmek için doktor tavsiyelerine mutlaka uyulmalıdır.

Karın Germe Ameliyatı Sonrası Neler Yapılmalı?

Yapılacak olan karın germe ameliyatı sonrası:

  • İşlem sonrasında verilen ilaçların düzenli kullanılması
  • Ani ve ters hareketlerden kaçınılması
  • Bol ve rahat kıyafet giyilmesi
  • Yeterli ve dengeli sıvı alınması
  • Fiziksel Hareketlerde Dikkatli Davranmak
  • Kontrolleri aksatmamak gerekir.

Karın Germe Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

İşlem sonrası iyileşme süreci, ameliyat koşullarına  bağlıdır. İyi geçen bir ameliyattan sonra 1-2 gün hastanede kaldıktan sonra hasta taburcu edilir. Operasyondan sonra karın germe işleminin başarısı için en az 1 ay boyunca mutlaka korse takılması gerekir. Ameliyat sonrasında 3-4 saat istirahatten sonra refakatçi yardımı ile hafif yürüyüşler yapılır. Ameliyattan 2-3 gün sonra duş alınabilir.

İlk 1 hafta dikişler henüz yeni olduğundan öksürme ve aksırma durumunda ağrı yaşanabilir. Ortalama olarak karın germe ameliyatı bitiminden 8  - 10 hafta sonra hasta işine dönebilir ve tüm rutin aktivitelerini gerçekleştirebilir.

Karın Germe Ameliyatı Fiyatları

Göbek bölgesindeki sarkma durumuna, yağ fazlalığına, işlem sırasında başka teknik uygulanıp uygulanmayacağına göre karın germe ameliyatı fiyatları değişkenlik göstermektedir. Siz de deneyimli kadromuzla bütçenize uygun karın germe operasyonu yaptırmak ve randevu almak için hemen iletişime geçin!

https://www.ozanbalik.com/karin-germe-ameliyati/ bilgi için hemen tıklayın.

LMLM

LM