DÜNYA
Giriş Tarihi : 23-09-2022 17:43   Güncelleme : 23-09-2022 17:50

Mehsa Emini olayı ile ilgili polisin kamera kayıtları yayınlandı

Mehsa Emini olayı ile ilgili polisin kamera kayıtları yayınlandı

Tahran, İRNA- Tahran Polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra polis memurları ile karakolda konuştuğu sırada bayılan ve hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mehsa Emini, 3 gün komada kaldıktan sonra Cuma günü hayatını kaybetti.

Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirve Toplantısı'na katılmak üzere Özbekistan'a giden Cumhurbaşkanı Reisi, olayın titizlikle ve acil olarak tüm yönleriyle aydınlatılması ve araştırılması için İçişleri Bakanı'na talimat verdi.

Meclis Başkanı ve Tahran Başsavcılığı da olayla ilgili durumu takip ettiklerini açıkladı.

Tahran Polisi ilk açıklamasında Mehsa Emini'nin kalp krizi geçirdiğini açıklamıştı. Polis ayrıca Mehsa'nın karakola giriş çıkış kayıtlarını yayınlayarak Emini ile hiçbir fiziksel temasın olmadığını belirtti.

Polisin açıklamasında, ''Elde edilen sonuçlar ve kamera kayıtlarının incelenmesine göre adı geçen kişi 13 Eylül Salı günü karakolda aniden baygınlık geçirdikten sonra polis ve sağlık ekiplerinin yardımı ile tedavi için en yakın hastaneye kaldırıldı, ancak amalesef tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti'' ifadeleri kullanıldı.

İran karşıtı medya ile ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı dahil bazı Amerikan yetkililer, Mehsa Emini'nin darp sonucu hayatını kaybettiği iddia etmişti.

Ancak Amerikan yetkililerinin bu açıklamasına rağmen her yıl yüzlece kişi ABD polisinin kötü muamelesi ve darp sonucu bu ülkede hayatını kaybediyor.

İndependent gazetesine göre ABD Polisinin Şiddetini Gösterme Veri Tabanı'nın istatistiklerine göre Amerikan polisi bu yılın ilk 7 ayında 700'den fazla kişiyi katletti.

LMLM

LM