Renkli Doppler ile Bebeğinizi Daha Detaylı Görün
Kan damarlarının ve anne karnındaki bebeğin renkli ve daha detaylı bir şekilde görünmesini sağlayan renkli doppler, diğer ultrason yöntemlerinden farklı olarak görüntüleri renkli bir şekilde göstermektedir. Bu şekilde hem damar içi hastalıklar hem de anne karnındaki bebek daha detaylı incelenebilmektedir.
Renkli Doppler Ultrason Nedir?
Sağlık alanında sıklıkla kullanılan ve ultrason tekniklerinden biri olan renkli doppler ile damarların içerisindeki kan akışı renkli bir şekilde görülmektedir. Yüksek ses frekansları ile görüntülenen damarlar içerisindeki tıkanmalara neden olan durumlarda belirlenmektedir. Beyin, karaciğer ve genital organlar gibi vücudun hayati organların renkli doppler ile kolayca incelenmektedir.
Renkli Doppler Ultrason Nasıl Çekilir?
Renkli doppler çekimi de tıpkı normal ultrason çekimi gibidir. Kişiler bir sedyeye uzanmaktadır ve çekim yapılacak bölgeye jel sürülmektedir. Ardından renkli doppler çekimi için cihaz başlığı gezdirilmektedir. Cihaz başlığının gezdirildiği yerler renkli resim ve grafik olarak ekrana yansımaktadır. Bu şekilde renkli doppler çekimi gerçekleşmektedir.
Renkli Doppler Ultrason Neden Yapılır?
Renkli doppler genellikle sağlık sorunları ve anne karnındaki bebeğin detaylı görüntüsü için çekilmektedir. Çekilen renkli doppler ile verilen daha detaylı ve daha renkli şekilde ekrana yansımaktadır. Bu sayede hem dama hastalıkları hem de bebekte oluşabilecek sorunlar erkenden teşhis edilmektedir.
Renkli Doppler Ultrason Kaçıncı Haftada Yapılır?
Bu işlem genellikle hamileliğim 18 – 22 haftaları arasında yapılmaktadır. Bebek sağlığını açısından detaylı bilgi veren renkli doppler ile oluşabilecek sorunlar erkenden teşhis edilmektedir. Bunun yanı sıra erken gebelik ve dış gebelik gibi durumlarda da bu yöntem sık sık kullanılmaktadır.
Nifty Testi Nedir?
Nifty testi bebek sağlığı için oldukça önemlidir ve bu test sayesinde bebeğin DNA ile ilgili bir hastalığının olup olmadığı teşhis edilmektedir. Ayrıca nifty testi bebek daha anne karnında iken yapılan bir testtir. Bu şekilde bebek anne karnındayken sağlıklı ya da sağlıksız olduğu öğrenilebilmektedir.
Nifty Testi Nasıl Yapılır? Ne Zaman Uygulanır?
Bu testin yapılması için genellikle hamileliğin 10 haftalık olması beklenmektedir. 24 haftalık olana kadar nifty testi yapılabilmektedir. Test içi anneden kan örneği alınmaktadır ve laboratuvarda incelenmektedir. Sonuçlar ise 10 – 15 gün sonra çıkmaktadır.
Nifty Test Özellikleri Nelerdir?
Nifty testinin en büyük özelliklerinde biri anne karnındaki bebeğe yapılabilir olmasıdır. Anne adayları nifty testi ile bebekleri daha doğmadan sağlıkları hakkında bilgi alabilmektedir. Bebeğin genetik hastalıkları bu test ile kolayca belirlenmektedir. Bu test sayesinde bebeğinizin sağlığı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Alerji Testi Nedir? Nasıl Yapılır?
Alerji testi adından da anlaşıldığı gibi alerjilerin teşhis edilmesi için uygulanan prosedürlerdir. Genel olarak alerji testi dört farklı şekilde yapılmaktadır. Bunlar kan testi, deri pick testi, yama testi ve intedarmel cilt testi olarak sınırlanmaktadır. Hekiminiz sizin için uygun olan yöntemi belirleyecektir.
Alerji Teşhisi Nasıl Konur?
Alerji teşhisi koyulması için belirli prosedürler uygulanmalıdır. Hekimler tarafından uygulanan bu prosedürlere alerji testi denmektedir ve sonunda kişilerin nelere karşı alerjisi olduğu belirlenmektedir. Tüm bunların yanı sıra alerji çeşidine göre yapılacak olan alerji testleri de değişiklik göstermektedir.
Alerji İçin Hangi Tahliller Yapılır?
Alerjilerin belirlenmesi için genellikle deri testi yapılmaktadır. Ancak belirli durumlarda hekiminizin kan testide yaptıracaktır. Yapılacak olan alerji testi çeşidine göre tahlillerde değişiklik göstermektedir. Hekiminiz şikayetlerinize göre sizin için uygun olan alerji testi çeşidini belirleyecektir. Bu şekilde alerjinizin ya da alerjilerinizin neler olduğu teşhis edilecektir.