Yunanistan
Giriş Tarihi : 09-02-2023 10:52

Siyasi partilerden Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için kampanya

Siyasi partilerden Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için kampanya

Yunanistan’daki siyasi partiler Türkiye ve Suriye’de meydana gelen depremlerden zarar görenler için yardım kampanyaları başlattı ya da yardım kampanyalarına destek çağrısında bulundu.

8 Şubat 2023 Çarşamba
Yunanistan’daki siyasi partiler Türkiye ve Suriye’de meydana gelen depremlerden zarar görenler için yardım kampanyaları başlattı ya da yardım kampanyalarına destek çağrısında bulundu.

Yeni Demokrasi Partisi, Türkiye ve Suriye’de meydana gelen depremlerden zarar görenler için yardım kampanyası başlattı.

Yeni Demokrasi Partisi ve partinin gençlik teşkilatı, Türkiye ve Suriye’de yaşanan depremler sonrasında acil olarak gıda ve ihtiyaç malzemelerinin toplanması için kampanya kararı aldı.

YDP’nin başlattığı kampanya çerçevesinde dayanıklı gıda, uzun ömürlü süt, konserve, bebek maması, baklagiller, battaniye, nevresim takımını gibi ürünler toplanacak.
Yardımlar Yeni Demokrasi Partisi’nin Atina’daki genel merkezine (Pireos 62, Moshato, T.K. 18346) 20 Şubat Pazartesi gününe kadar 08.00 – 20.00 saatleri arasında teslim edilebilecek.

PASOK PARTİSİ
Bu arada, PASOK Partisi de depremzedelere yardım elini uzatıyor. PASOK Partisi tarafından Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için kampanya başlatıldığı ifade edildi.

PASOK lideri Nikos Andrulakis sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Komşu halklara yardım ve dayanışma gösterme borcumuz var. Yarından itibaren depremzedeler için partinin Harilau Trikupi’deki merkez bürolarında ilaç, dayanıklı gıda ürünleri toplanmaya başlanacaktır.”

Partinin Rodop İl Örgütünden yapılan açıklamada ise toplanacak yardımların, 10 Şubat Cuma gününe kadar 09.00 – 18.00 saatleri arasında Gümülcine Belediyesi Çokamaçlı Merkezine (Georgiu Marasli 1) ya da 2. KAPİ'ye teslim edilmesi istendi.

SİRİZA
Ana muhalefet partisi SİRİZA da "Herkes için Dayanışma" kuruluşunun düzenlediği Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere yönelik yardım kampanyasını desteklediğini açıkladı.

KKE’DEN AÇIKLAMA
Yunanistan Komünist Partisi (KKE) yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ve Suriye halklarına her türlü destek için Yunan halkına çağrıda bulundu.

Açıklamada, sendika ve çeşitli kurumlar aracılığıyla yardım malzemesi ve kan bağışı kampanyalarının desteklenmesi, gönüllü doktor ve sağlık personelinin Türkiye'ye desteğe gönderilmesi talep edildi.

MERA25
Mera25 Partisi Başkanı Yanis Varufakis, Twitter hesabından yaptığı Türkçe paylaşımda, "Düşüncelerimiz, depremler nedeniyle sevdiklerini kaybeden insanlarla ve daha da önemlisi, şu anda enkaz altında acı çekenlerle birlikte. Ege Denizi'nin ötesinden dayanışma duygularımızı gönderiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yunanistan’da vatandaşlar, sosyal medyada çok sayıda dayanışma mesajı paylaşırken, Yunanistan Kızılhaçı ve çok sayıda belediye, sendika ve sivil toplum kuruluşu depremzedeler için yardım kampanyası başlattı.

LMLM

LM