Avrupa
Giriş Tarihi : 10-12-2022 11:35

Sokakta laf atmak ve yakından takip etmek cinsel suç kapsamına alınacak

Sokakta laf atmak ve yakından takip etmek cinsel suç kapsamına alınacak

İngiltere'de hükümet sokakta cinsel tacizin kapsamını daha da gelişleterek verilen cezaları da ağırlaştırıyor.

İçişleri bakanının desteklediği plana göre sokakta birini takip etmek, yolunu kesmek ve laf atmak suç kabul edilecek.

İçişleri Bakanı Suella Braverman planı "Her kadın sokaklarımızda yürürken güvende hissedebilmeli," sözleriyle savundu.

Ülkede cinsel taciz halihazırda suç kabul ediliyor ama sokakta yapılan tacizin de suç kapsamına alınmasının, bu tür olayları polise bildirmede insanlara daha fazla cesaret vereceği belirtiliyor.

BBC için YouGov tarafından mart ayında yapılan bir ankette kadınların üçte ikisinin gece sokakta yürürken kendini güvende hissettmediği sonucu çıkmıştı.

Şikayetlerin davaya dönüşüp dönüşmemesine karar veren Kraliyet Savcılık Hizmetleri de 34 yaşın altındaki kadınların en fazla cinsel saldırıya maruz kaldığını ve rapor etmediklerini açıklamıştı. 

Yetkililer kurum çalışanlarına sokak tacizi ile ilgili tavsiyesini güncelledi. Buna göre teşhircilik, takip gibi eylemler de taciz olarak tanımlandı.

Eski Ticaret Bakanı Greg Clark tarafından hazırlanan tasarıda gece birisi evine yürürken kasıtlı olarak çok yakınından takip etmek, bir kişiye yönelik müstehcen ve agresif yorumlarda bulunmak, birine müstehcen ve agresif hareketlerde bulunmak, birinin yolunu kesmek, bir kişinin yanında aracı yavaşça sürmek suç kapsamına alınırken verilen cezalarda ağırlaştırılıyor.

Kampanyacılar ıslık çalınması ve birine kasıtlı olarak göz dikmenin de suç kapsamına alınmasını istiyordu.euronews

LMLM

LM