Türkiye
Giriş Tarihi : 12-03-2023 03:32

TÜRKİYE Depremlerinde can kaybı 47.975'e yükseldi

TÜRKİYE Depremlerinde can kaybı 47.975'e yükseldi

Türkiye AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından şu an itibariyle 47 bin 475 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından bölgedeki son durum hakkında açıklamalarda bulundu. Sezer, depremin 34. gününden beridir bölgede arama kurtarma çalışmalarından sonra iyileştirme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ve yabancı uyruklu kardeşlerimizin yoğunlukta olduğu insanlarımızın sayısında da artışlar var. Şu an itibariyle 47 bin 475 ölüm var, bunlardan 6 bin 278’i başta Suriyeli kardeşlerimizden olmak üzere afetzedelerden oluşmaktadır. Bölgede 35 bin 250 arama kurtarma personeli aktif olarak çalışmaktaydı. Şu anda da 3 bin 954 tane arama kurtarma personelimiz hem enkaz çalışmalarına refakat etmekte hem de insani yardım çalışmalarına aynı şekilde katılmaktalar. Yabancı ülkelerden gelen 300 kadar arama kurtarma personeli de bölgede bulunuyor” dedi.

“BÖLGEDE ŞU AN İTİBARİYLE 414 BİN 323 ÇADIR KURULDU”

Başkan Sezer, bölgede yoğun bir şey şekilde hava gücünün kullanıldığını ifade ederek, “74 uçak, 99 helikopter hem insani yardım hem de çadırlarla ilgili olarak deprem bölgelerine taşımaya devam ediyoruz. Bölgede 18 bin 53 iş makinesi enkaz çalışmalarında görev aldı. Şu an itibariyle de 12 bin 140 aktif bir şekilde çalışmalara katılmakta. Dünya çadır stokunun büyük bir bölümünü Türkiye’ye aktarıyoruz. Her gün 6 uçak yurtdışından buraya çadır taşıyoruz. Aynı zamanda da kendi ülkemizde de üretim kapasitesini en son şekilde kullanıyoruz. Şu an itibariyle 414 bin 323 çadır bölgede kurulmuş durumda. 332 tane de çadır kentimiz var. Bölgede çadırdaki hedefimiz 700 bin civarında. Bölgede çadırlarda, konteyner kentlerde ve misafirhanelerde vatandaşlarımızın sayısı da 1 milyon 800 bin civarında” diye konuştu.

“13 BİN MOBİL KONTEYNER VE DUŞ KONTEYNER BÖLGEYE GÖNDERİLDİ”

Depremin ilk gününden itibaren konteyner kentlerin alt yapı çalışmaları başlandığını belirten Başkan Sezer, “209 tane planlanan konteyner kent alanımız var. Bunların büyük bir bölümünde alt yapı çalışmaları belirli bir orana geldi. Buralarda da 17 bin 787 konteyner yerleştirildi. Şu anda da 13 bin civarında mobil konteyner ve duş konteyner kent alanlarına ve çadır kent alanlarına gönderilmiş durumda” dedi.

AdminAdmin