Avrupa
Giriş Tarihi : 01-12-2022 12:29

Ukrayna'nın Madrid Büyükelçiliği'ne bombalı mektup gönderildi

Ukrayna'nın Madrid Büyükelçiliği'ne bombalı mektup gönderildi

İspanya'nın başkenti Madrid'deki Ukrayna Büyükelçiliği'ne ulaşan bir mektubun patlaması sonucu bir elçilik çalışanı yaralandı. İspanyol polisinin olayla ilgili soruşturma başlattı. 

AP haber ajansına bilgi veren İspanyol ulusal polisi, mektubun görevlinin elinde yanmaya başlaması üzerine öğle saatlerinde olay yerine gittiklerini aktardı. Olay üzerine kentin kuzeydoğusundaki elçilik binası ve çevresine emniyet güçleri ve bomba imha ekipleri gönderildi, bölge polis kordonu altına alındı.

İspanyol hükümet sözcüsü Mercedes Gonzalez gazetecilere verdiği bilgide, mektubun Ukrayna'nın Madrid Büyükelçisi Serhii Pohoreltsev adına geldiğini bildirdi. Gonzalez, güvenlik görevlisinin mektubu kontrol etmek amacıyla açtığı sırada patlama olduğunu ve elinden hafif yaralanan görevlinin hastanede tedavi gördüğünü belirtti. 

İspanya İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise olay nedeniyle başka yaralanan olmadığı kaydedildi. Yaralanan memurun da hastaneden çıktığı bildirildi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı sözcüsünü aktardığına göre, Bakan Dmytro Kuleba, Ukrayna'nın bütün elçiliklerinde güvenlik tedbirlerinin arttırılması talimatını verdi. Kuleba, faillerin Ukraynalı diplomatların gözünü korkutmak ya da Rus saldırganlığına karşı Ukrayna'yı güçlendirmek üzerine günlük işlerini yapmaktan caydıramayacağını da sözlerine ekledi.euronews

LMLM

LM