Yunanistan
Giriş Tarihi : 24-12-2022 20:20   Güncelleme : 24-12-2022 20:25

Uluslararası Af Örgütü, Dimitras'ın hedef gösterilmesinden derin endişe duyuyor.

Af Örgütü tarafından yapılan açıklamada, insan hakları savunucularının kriminalize edilmemeleri ve hedef gösterilmemelerinin gerekliliğine vurgu yapıldı.

Uluslararası Af Örgütü, Dimitras'ın hedef gösterilmesinden derin endişe duyuyor.

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty İnternational), suç örgütü kurmak iddiasıyla hakkında soruşturma açılan Yunanlı insan hakları savunucusu Panayotis Dimitras’a destek verdi. Af Örgütü tarafından yapılan açıklamada, insan hakları savunucularının kriminalize edilmemeleri ve hedef gösterilmemelerinin gerekliliğine vurgu yapıldı.

Uluslararası Af Örgütüinsan hakları savunucusu ve Helsinki Anlaşmaları İzleme Komitesi Yunanistan Direktörü Panayotis Dimitras'ın kriminalize edilmesinden duyduğu endişeyi dile getirdi.

Açıklamada, “Uluslararassı Af Örgütü, Dimitras'ın, diğer görevlerinin yanı sıra mülteci ve göçmenlerin haklarının savunulmasını da içeren yasal çalışmalarını yürüttüğü için kriminalize edilmek üzere hedef gösterilmesinden ve suçlanmasından derin endişe duyuyor.” ifadelerine yer verildi.

Af Örgütü, Panayotis Dimitras’ın Helsinki İzleme Komitesi Yunanistan Gözlemevindeki görevini yerine getirmesinin yasaklanması ve ev hapsine mahkum edilmesi tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, “İnsan hakları savunucuları yaptıkları yasal işlerinde kriminalize edilmemeli ve hedef gösterilmemelidir. İnsan haklarını savunma eylemi makul olmayan bir şekilde kısıtlandığında, engellendiğinde, cezalandırıldığında veya bastırıldığında, devletler uluslararası insan hakları yükümlülüklerine uymamaktadır.” görüşüne yer verdi.

AdminAdmin