Yunanistan
Giriş Tarihi : 06-09-2022 19:09

Yunanistan Türkiye’yi şikayet edecek

Yunanistan Türkiye’yi şikayet edecek

Yunanistan, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Haftasonu sarf ettiği sözlerle ilgili olarak, Türkiye’yi şikayete hazırlanıyor. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın, BM, NATO ve AB üyelerine şikayet mektubu göndereceği belirtildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın haftasonu "TEKNOFEST Karadeniz’de Yunanistan ile ilgili sarf ettiği sözler Atina’da yankılanmaya devam ediyor. Yunanistan'ın şimdi de, Erdoğan’ın sözleriyle ilgili Türkiye’yi BM, NATO ve AB'ye şikayet edeceği açıklandı.

Yunan Dişişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan hakkındaki sözleriyle ilgili olarak, BM Genel Sekrteri Antonio Guterres, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve BM Güvenlik Konseyi Daimi Üyeleri’ne şikayet mektubu gönderecek.

Devlet Televizyonu ERT’nin diplomatik kaynaklarına dayanarak verdiği haberde “Türk yetkililerin son dönemdeki açıklamalarının yer alacağı mektuplardan başka, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, AB üye ülkelerini de bilgilendirecek” ifadesini kullandı.

Bu arada Dendias, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Yunanistan ile ilgili sözleri hakkında bir açıklama yapan AB dönem başkanı Çek Cumhuriyeti’ne teşekkür etti.

Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında “Dönem başkanlığımızın hedeflerinden birisi de Türkiye-AB diyalogunun geliştirilmesidir. Bu açıdan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında, Yunanistan için dile getirildiği şekilde, AB üye ülkelerine yönelik kabul edilmez tehditi son derece yararsızdır” denildi.

 

AdminAdmin