Yunanistan
Giriş Tarihi : 02-03-2023 11:45

Yunanistan’a demiryolu güvenliği için uyarı

Yunanistan’a demiryolu güvenliği için uyarı

Yunanistan’daki demiryolu ağındaki sorunlarla ilgili olarak Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Yunanistan’ı uyardığı ortaya çıktı.

Yunanistan’ın, Avrupa Birliği Ortak Demiryolu Ağı sistemine dahil olabilmesi için gerekli çalışmaları yapmadığı için AB Komisyonu tarafından Avrupa Mahkemesine verildiği ortaya çıktı. AB Komisyonu’nun, Yunanistan’ı bugün (1 Mart Çarşamba) Tembi bölgesinde yaşanan tren kazasından 15 gün önce, 15 Şubat 2023 tarihinde Avrupa Mahkemesine sevk ettiği bildirildi.

Avrupa Birliği Ortak Demiryolu Ağı sistemine dahil olabilmek için 16 Temmuz 2015 tarihine kadar hükümet ile demiryolu işletmeleri arasında gerekli anlaşmanın imzalanması gerektiği ancak bugüne kadar böyle bir anlaşmanın imzalanması için gerekli çalışmaların tamamlanmadığı ifade edildi.

Demiryolu ağındaki güvenlik önlemleriyle ilgili sorunların uzun yıllardan bu yana çözüme kavuşmaması ve güvenliğin tam olarak sağlanamaması üzerine demiryolu çalışanlarının önlem alınması için defalarca talepte bulunduğu kaydedildi. Demiryolu çalışanlarının, önlem alınmadıkça kazanın kaçınılmaz olduğu uyarısında bulunmasına rağmen gereken güvenlik önlemlerinin sağlanmadığı belirtildi.

LMLM

LM