Αφέλεια-άγνοια ή στοχευμένη σκοπιμότητα το άρθρο του Σωκράτη Ξυνίδη;
Abdülhalim Dede

Αφέλεια-άγνοια ή στοχευμένη σκοπιμότητα το άρθρο του Σωκράτη Ξυνίδη;

Bu içerik 3052 kez okundu.

Ο φίλτατος Σωκράτης Ξυνίδης στο προσωπικό του blog δημοσίευσε ένα κείμενο στο οποίο αναλύει την υποψηφιότητα του Μπουρχάν Μπαράν στην Ξάνθη με το Κιναλ.

Δεν θα ασχοληθώ καθόλου με το κείμενο παρά μόνο με την τελευταία παράγραφο όπου αναφέρει επί λέξει:

"...
Από τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι τους κκ. Ιλχάν Αχμέτ, Χατζημεμίς Τουρκές και Μπουρχάν Μπαράν τους συνδέουν πολλά. Κυρίως τους συνδέει η συμμετοχή τους σε ψηφοδέλτια τριεδρικών εκλογικών περιφερειών στις επικείμενες εκλογές. Διότι το ΚΙΝΑΛ λογικά θα εκλέξει 1 βουλευτή στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Σε ακραία περίπτωση 2. Και ο κ. Ιλχάν Αχμέτ θα είναι ο ένας ή ο ένας από τους δύο και δεν μπορεί να το ρισκάρει, μιας και υπάρχει και η εκλεγμένη βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Χαρά Κεφαλίδου στη Δράμα. Και ο κ. Ιλχάν Αχμέτ καλά κάνει και προστατεύει τα προσωπικά του συμφέροντα. Το ζήτημα είναι να απαντήσει η κ. Γεννηματά γιατί οι Ξανθιώτες να ψηφίσουν ΚΙΝΑΛ για να εκλέξουν στην Κομοτηνή τον κ. Ιλχάν Αχμέτ…"
***   ****   ***

Αδυνατώ να πιστέψω ότι ο δικηγόρος και πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και υπουργός επί χρόνια να μην γνωρίζει τον εκλογικό νόμο και να αναφέρεται σε αυτές τις ανακρίβειες.

Καλό θα είναι να ρωτήσει έναν εκλογολόγο, αφού από τα γραφόμενά του φαίνεται ότι δεν γνωρίζει πως μιράζονται οι έδρες στις τριεδρικές περιφέριες.

Μπορεί να το μάθει απο τον καθηγητή Ηλία Νικολακόπουλο.

Τελειόνωντας δύο ερωτήσης  και μία διευκρίνηση στο φίλο μου τον Σωκράτη.

1. Ερώτηση

Μήπως μπορεί να μας υπενθυμήσει τι ποσοστό ψήφων πείρε στα εκλογικά τμήματα των ετεροδημοτών της Ξάνθης ο Σγουρίδης στις εκλογές του 2004 και έτσι κατάφερε να περάσει τον Μπαράν και να εκλεγεί βουλευτής;

2. Ερώτηση

Ο εκλογικός νόμος επιβάλλει στα κόμματα να υποδείξουν υποχρεωτικά πέντε υποψηφίους στις τριεδρικές περιφέριες ή το αφήνει στην διακριτή ευχέρια των κομάτων;

Και η Διευκρίνηση

ο Μπαράν και ο Χατζημεμίς το 2007 ζήτησαν να παραμείνει ως έχει ο συσχετισμός στην Ξάνθη μεταξύ πλειονότητας και μειονότητας όσον αφορά τις υποψηφιότητες των κομμάτων, δηλαδή 3 χριστιανοί και 1 μουσουλμάνος και δεν ζήτησαν ποτέ να είναι 4 χριστιανοί και 1 μουσουλμάνος.

 

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Türkiye'ye gidiş - gelişlerde geçerli son durum nedir?
Türkiye'ye gidiş - gelişlerde geçerli son durum nedir?
Τα μέτρα του lockdown χαλαρώνουν, αλλά το 300αρι πρόστιμο παραμένει
Τα μέτρα του lockdown χαλαρώνουν, αλλά το 300αρι πρόστιμο παραμένει