Σχετικά με την Σύλληψη στη Ρόδο, Δύο Μειονοτικών Μουσουλμάνων της Θράκης ως Κατασκόπων
Abdülhalim Dede

Σχετικά με την Σύλληψη στη Ρόδο, Δύο Μειονοτικών Μουσουλμάνων της Θράκης ως Κατασκόπων

Bu içerik 7731 kez okundu.

Σάββατο βράδυ χθες και την ανιαρή καραντίνα μου, διέκοψε ξαφνικά μία είδηση που λανσαρίστηκε πιασάρικα στα ΜΜΕ, υπό τον “πολύ” τίτλο: Κατασκοπευτικό θρίλερ σε Ρόδο Καστελόριζο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όπως αυτό πρώτο αναρτήθηκε και στη συνέχεια, αναδημοσιεύτηκε, οι Ελληνικές Αρχές και συγκεκριμένα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου προχώρησε στη σύλληψη δύο Ελλήνων υπηκόων, μουσουλμάνων με καταγωγή από την Θράκη, οι οποίοι είχαν αναπτύξει κατασκοπευτική δράση σε Ρόδο Καστελόριζο για λογαριασμό της Τουρκίας.

Μάλιστα, όπως τονίζεται οι στόχοι τους ήταν στρατιωτικού ενδιαφέροντος.

Ο ένας είναι υπάλληλος στο Γενικό προξενείο της Τουρκίας στη Ρόδο και ο δεύτερος είναι Μάγειρας σε πλοίο της άγονης γραμμής των νησιών. Διάβασα επίσης πως ο πρώτος “γνωστός στις Ελληνικές Αρχές από καιρό” είχε ουσιαστικά στρατολογήσει τον μάγειρα που του έδινε τηλεφωνικώς στο πληροφοριακό υλικό.

Και μπορεί η καραντίνα να με έχει ζαλίσει λίγο-πολύ αλλά όχι και τόσο βρε αδελφέ που να μην καταλαβαίνω ότι κάτι “βρωμάει” από μακριά στο στήσιμο της υπόθεσης αυτής.

Με το απλό μυαλό ενός αναγνώστη, και όχι του δημοσιογράφου, θέτω λοιπόν τα εξής ερωτήματα:

1-) Εν έτει 2020, που η τεχνολογία έχει απογειωθεί και ειδικά η Τουρκία, έχει επενδύσει δυναμικά στην παραγωγή και εξέλιξη των Drones και UAV (Μη επανδρωμένα Εναέρια Μέσα), τι παραπάνω είχε να τους δώσει το μάτι ενός μάγειρα μέσα από το μαγειρείο του πλοίου;

2-) Καλά, αυτός ο πράκτορας τόσο αφελής ήταν που περνούσε τις πληροφορίες από το τηλέφωνο; Δεν έχει ακούσει ότι επικοινωνίες παρακολουθούνται, πόσο μάλλον όταν συνομιλούσε με άτομο από το προσωπικό του Τουρκικού Γενικού Προξενείου, που είχε ήδη στοχοποιηθεί.

3-) Tον είχαν λέει υπό παρακολούθηση από τον Αύγουστο.

Μάλιστα!

Δηλαδή, τον άφησαν πρώτα, τη στιγμή που η κρίση με το ORUÇ REİS ήταν στο απόγειο της, να κάνει τη “δουλίτσα” του και ήρθαν τέσσερις μήνες μετά, Δεκέμβρη μήνα που τα πράγματα είναι σαφώς πιο ήρεμα, να τον συλλάβουν.

Επειδή λοιπόν όλο αυτό, μάλλον δεν είναι τυχαίο ως προς τη χρονική συγκυρία, δηλαδή την αποτυχία της Ελληνικής Κυβέρνησης να πείσει τους Ευρωπαίους να επιβάλουν ισχυρές κυρώσεις στην Άγκυρα και εφόσον τελικά αποδειχθεί πως πρόκειται για επικίνδυνο και κακοστημένο σενάριο για αλλαγή της εσωτερικής ατζέντας, εγώ θέλω ως μέλος της Μειονότητας της Θράκης και άνθρωπος που επαγγελματικά παρακολουθώ εδώ και 4 δεκαετίες τα Ελληνοτουρκικά και γνωρίζω σαν την παλάμι μου την ψυχοσύνθεση και την διπλωματία του Τούρκικου ΥΠΕΞ να πω το εξής:

Λυπάμαι αλλά συγχέρω και ευχαριστώ τους εμπνευστές του αφήγηματος του “κατασκοπευτικού θρίλερ” με το οποίο “δώσανε”  μία ωραιότατη πάσα στο Τουρκικό ΥΠΕΞ με την στοχοποίηση των δύο Ελληνοτούρκων Μειονοτικών Μουσουλμάνων της Θράκης, για να κράξει άλλη μια φορά την Ελλάδα για την καταπίεση και παραβίαση των Ανθρωπίνων και Μειονοτικών Δικαιωμάτων της Τουρκομουσουλμανικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

DİĞER YAZILAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Türkiye'ye gidiş - gelişlerde geçerli son durum nedir?
Türkiye'ye gidiş - gelişlerde geçerli son durum nedir?
Τα μέτρα του lockdown χαλαρώνουν, αλλά το 300αρι πρόστιμο παραμένει
Τα μέτρα του lockdown χαλαρώνουν, αλλά το 300αρι πρόστιμο παραμένει