Την έκδοση 50χρονου Τούρκου καλούνται να αποφασίσουν οι Αρχές

Ελληνικά - 28-12-2023 12:20 1980 kez okundu.

Την έκδοση 50χρονου Τούρκου καλούνται να αποφασίσουν οι Αρχές

Το κατώφλι του Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης πέρασε την Τετάρτη (27/12) ένας 50χρονος Τούρκος, που συνελήφθη τα προηγούμενα 24ωρα στην Ελλάδα και καταζητείται από τη χώρα του.

Κατά την απολογία του φέρεται να δήλωσε ότι έχει λάβει άσυλο στην Ελλάδα, ενώ αρνήθηκε τις πράξεις που του καταλογίζουν οι Αρχές της χώρας του για εμπορία ναρκωτικών και τρομοκρατία, τις οποίες απέδωσε στην πολιτική του δράση.

Σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε «υποστηρικτής» και «χρηματοδότης» του φιλοκουρδικού κόμματος HDP. Φέρεται δε, να ανέφερε ότι η γυναίκα του και η ανιψιά του έχουν πολιτικά αξιώματα στην πόλη Βαν (η οποία κατοικείται κυρίως από Κούρδους)- η πρώτη ως πρόεδρος του τοπικού δημοτικού συμβουλίου και η δεύτερη ως δήμαρχος.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης. Σύμφωνα με το Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, φέρεται να εμπλέκεται σε υποθέσεις εμπορίας ηρωίνης, άνω των 200 κιλών, αλλά και πράξεις που συνδέονται με «τρομοκρατία» αδικήματα, που φέρεται να τέλεσε τα διαστήματα από το 2004 έως το 2006.

Σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα που συνοδεύουν το διεθνές ένταλμα, καταδικάστηκε σε πολυετείς ποινές κάθειρξης.

Για την έκδοσή του ή μη θα γνωμοδοτήσει το επόμενο διάστημα το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

www.cnn.gr

DİĞER HABERLER
Πάνω από τα 80.000 δολάρια το Bitcoin

Πάνω από τα 80.000 δολάρια το Bitcoin

25-08-2026 - Ελληνικά

Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Τι ώρα θα φανούν σήμερα στα ATM

Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Τι ώρα θα φανούν σήμερα στα ATM

25-08-2026 - Ελληνικά