Πότε χαλάει ο καιρός, έρχονται καταιγίδες

Ελληνικά - 06-04-2024 10:47 1939 kez okundu.

Πότε χαλάει ο καιρός, έρχονται καταιγίδες

Ο καιρός αλλάζει και όλα δείχνουν ότι μέσα στις επόμενες μέρες έρχονται νέα δεδομένα με βροχές. Τι λένε Σάκης Αρναούτογλου, Κλέαρχος Μαρουσάκης και Τάσος Αρνιακός.

Έρχεται η αλλαγή του καιρού με βροχές μέσα στις επόμενες μέρες, ενώ μία μικρή γεύση θα πάρουμε αύριο Κυριακή. Όπως φαίνεται οι μετεωρολόγοι συμφωνούν για μια αλλαγή του καιρού την Κυριακή, ενώ μετά τις 10 Απριλίου και το επόμενο Σαββατοκύριακο θα υπάρξει σημαντικότερη μεταβολή με μια οργανωμένη ανοιξιάτικη κακοκαιρία. Άλλωστε εδώ και πολλές μέρες ο καιρός θυμίζει καλοκαίρι, παρόλο που βρισκόμαστε στις Αρχές Απριλίου. Σάκης Αρναούτογλου, Κλέαρχος Μαρουσάκης και Τάσος Αρνιακός μίλησαν για την αλλαγή του καιρού.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ανατροπή με τον καιρό την Κυριακή

Σύμφωνα με το γνωστό μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, αίθριος θα παραμείνει ο καιρός τις επόμενες μέρες. Ωστόσο θα υπάρξει διαταραχή από την Κυριακή το απόγευμα όπου θα σημειωθούν βροχές συγκεκριμένα από την Μακεδονία - Θράκη και γενικά τη βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, προχωρώντας προς το απόγευμα της Κυριακής η κακοκαιρία θα κατέβει και νοτιότερα, και θα επηρεάσει την Αττικοβοιωτία με βροχές και σε ορισμένες περιοχές καταιγίδες.

Από την Δευτέρα το πρωί θα βελτιωθεί ο καιρός και θα επιστρέψει η Άνοιξη.

Τάσος Αρνιακός: Πότε θα έρθουν ισχυρές βροχές

Η σημαντική αλλαγή του καιρού φαίνεται ότι έρχεται οργανωμένη κακοκαιρία από τις 10 - 11 Απριλίου. Η κακοκαιρία θα φέρει βροχές σε όλη τη χώρα, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει.

Τις πληροφορίες για οργανωμένη κακοκαιρία επιβεβαιώνει και ο μετεωρολόγος του Ant1, κ. Τάσος Αρνιακός, ο οποίος ανέφερε πως οι ισχυρές βροχές θα έρθουν την επόμενη Πέμπτη, με το Σαββατοκύριακο 13 -14 Απριλίου να είναι βροχερό σε όλη την Ελλάδα.

Σάκης Αρναούτογλου: Η αστάθεια θα «φουντώσει» κυρίως στα 13-14 Απριλίου

Ζέστη θα κάνει και το σαββατοκύριακο- δίνοντας ευκαιρία σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν την πρώτη τους βουτιά- αλλά την Κυριακή θα αλλάξει ο καιρός, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.
Μετά το μεσημέρι της Κυριακής θα ψυχράνει, ενώ αναμένονται και βροχές σε κάποιες περιοχές, ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου στην πρόγνωση καιρού για την ΕΡΤ.

Την Κυριακή θα υπάρξει κάποια αλλαγή του καιρού, «όχι εντυπωσιακή» και από το βράδυ θα ψυχράνει αρκετά στα ανατολικά, ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Αυτό οφείλεται σε βαρομετρικό χαμηλό από τη Μαύρη Θάλασσα, το οποίο θα κινηθεί από τον βορρά προς τον νότο.

Το πρωί της Κυριακής, από το ύψος της ανατολικής Μακεδονίας μέχρι και τον Έβρο αναμένονται μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να επηρεάσουν επίσης την ορεινή- ημιορεινή Χαλκιδική.

Μετά το μεσημέρι αναμένονται κάποιες μπόρες στην κεντρική Μακεδονία- πιθανώς και στη Θεσσαλονίκη- μικρής διάρκειας, όπως και σε αρκετές περιοχές της ανατολικής και νότιας Θεσσαλίας, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, κατά τόπους στην Αττική και την Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο. Στην Κρήτη αναμένεται να εκδηλωθούν περισσότερες βροχές και καταιγίδες, κυρίως από το βράδυ.

Η θερμοκρασία την Κυριακή θα κινηθεί και πάλι πάνω από το μέσο όρο για την εποχή και θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου μακριά από τις ακτές.

Πτώση της θερμοκρασίας κατά 5-7 βαθμούς

ο πρωί της Δευτέρας αναμένονται κάποιες βροχές στην Κρήτη, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν δυνατοί βοριάδες, ίσως και 8 μποφόρ.

Παράλληλα θα πέσει η θερμοκρασία, κάτι που θα γίνει πιο αισθητό από τη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία, σε όλο το Αιγαίο, σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, σε Αττική, Εύβοια, Σποράδες, ανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, η πτώση της θερμοκρασίας σε αυτές τις περιοχές θα είναι κατά 5-7 βαθμούς Κελσίου. Την Τρίτη και την Τετάρτη η θερμοκρασία θα ανέβει κατά 1-2 βαθμούς, όχι όμως στο Αιγαίο όπου θα παραμείνει η ψύχρα.

Βροχές αναμένονται προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Στις 11 Απριλίου ενδέχεται να εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά ορεινά της Ηπείρου, ίσως της δυτικής Μακεδονίας, της δυτικής Θεσσαλίας και της βορειοδυτικής Στερεάς.

Στις 12 Απριλίου αναμένεται μεγαλύτερη αστάθεια, όπου αναμένονται τοπικά αξιόλογες μπόρες και καταιγίδες- μετά το μεσημέρι- στα δυτικά ηπειρωτικά, δυτικότερα της Πίνδου προς τα Επτάνησα, ίσως και στη δυτική Μακεδονία, τοπικά και στα ορεινά της Στερεάς, της Αττικής και στην Πελοπόννησο.

Τέλος, με βάση τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, η αστάθεια θα «φουντώσει» κυρίως στα 13-14 Απριλίου, με περισσότερες αξιόλογες βροχές και καταιγίδες σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, από την Πελοπόννησο έως και τη βόρεια Ελλάδα.

dnews.gr

DİĞER HABERLER
Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

30-04-2024 - Ελληνικά

Πείραμα: Τα μισά δημητριακά πρωϊνού περιέχουν επικίνδυνες ουσίες όπως η γλυφοσάτη και το ακρυλαμίδιο

Πείραμα: Τα μισά δημητριακά πρωϊνού περιέχουν επικίνδυνες ουσίες όπως η γλυφοσάτη και το ακρυλαμίδιο

30-04-2024 - Ελληνικά