Η Airbus δοκιμάζει επιβατικό αεροσκάφος που μπορεί να πετά αδιάκοπα για 22 ώρες

Η Airbus σκοπεύει να παραδώσει το πρώτο A350-1000ULR στην Qantas τον Απρίλιο του 2027 για απευθείας πτήσεις μεταξύ Σίδνεϊ και Λονδίνου χωρίς ενδιάμεση στάση.

Ελληνικά - 03-06-2026 10:13 255 kez okundu.

Η Airbus δοκιμάζει επιβατικό αεροσκάφος που μπορεί να πετά αδιάκοπα για 22 ώρες

Η Airbus ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος ευρείας ατράκτου (widebody) A350-1000ULR, το οποίο μπορεί να πετά αδιάκοπα έως και 22 ώρες, ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη δοκιμαστική του πτήση.

«Το αεροσκάφος, εξοπλισμένο με ειδικά όργανα δοκιμών πτήσης, πέταξε για 3 ώρες και 43 λεπτά, φτάνοντας σε ύψος λίγο μεγαλύτερο από τα 41.000 πόδια (12.500 μέτρα)», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Το αεροσκάφος, το οποίο διατίθεται στην αγορά με την ονομασία ULR (Ultra Long Range), είναι ένα από τα 12 που έχει παραγγείλει η Qantas, προκειμένου να πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις μεταξύ του Σίδνεϊ και του Λονδίνου χωρίς ενδιάμεση στάση.

Η Airbus δήλωσε ότι σκοπεύει να παραδώσει το πρώτο A350-1000ULR στην Qantas τον Απρίλιο του 2027. Η αεροπορική εταιρεία αρχικά ήλπιζε να ξεκινήσει το συγκεκριμένο δρομολόγιο το 2025.

Η δοκιμαστική πτήση της Τρίτης από τις εγκαταστάσεις της Airbus στην Toulouse, στη νότια Γαλλία, σηματοδότησε την έναρξη ενός διμήνου δοκιμών για την πιστοποίηση των τροποποιήσεων που έγιναν στις υπάρχουσες τρεις εκδόσεις του A350. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η προσθήκη επιπλέον δεξαμενής καυσίμων, η οποία επιτρέπει στο αεροσκάφος να καλύπτει περίπου 18.500 χιλιόμετρα.

Η μεγαλύτερη σε διάρκεια εμπορική πτήση που εκτελείται σήμερα είναι της Singapore Airlines από τη Σιγκαπούρη προς τη Νέα Υόρκη, η οποία καλύπτει 15.350 χιλιόμετρα σε περισσότερες από 18 ώρες.

naftemporiki.gr

DİĞER HABERLER
ΟΠΕΚΕΠΕ: Συλλήψεις σε Αγρίνιο και Κοζάνη για παράνομες επιδοτήσεις - Πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ τα κέρδη

ΟΠΕΚΕΠΕ: Συλλήψεις σε Αγρίνιο και Κοζάνη για παράνομες επιδοτήσεις - Πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ τα κέρδη

03-06-2026 - Ελληνικά

Μισό εκατομμύριο σε δεσμίδες των 500€: Το «λαβράκι» της ΑΑΔΕ σε πτήση από το Ντουμπάι

Μισό εκατομμύριο σε δεσμίδες των 500€: Το «λαβράκι» της ΑΑΔΕ σε πτήση από το Ντουμπάι

03-06-2026 - Ελληνικά