Barış Alper Yılmaz tercihini yaptı!

SPOR - 14-06-2025 13:22 6592 kez okundu.

Barış Alper Yılmaz tercihini yaptı!


Galatasaray'da Avrupa'nın radarında olan Barış Alper Yılmaz, bu yaz takımdan ayrılabilir. 2 yıldır transfer tekliflerini reddeden sarı-kırmızılı yönetim, ciddi bir bonservis geliri gelirse milli futbolcuyla yollarını ayıracak. Başarılı ismin istediği takım ise netleşti.
Galatasaray’ın yıldız oyuncusu Barış Alper Yılmaz, kariyerini Bundesliga’da sürdürmeye karar verdi. Son üç sezonda sarı-kırmızılı formayla gösterdiği etkileyici performansla Avrupa’nın dikkatini çeken 25 yaşındaki milli futbolcu, özellikle Leipzig’in transfer listesinin başında yer alıyor.

BONSERVİS BEKLENTİSİ
Leipzig, Barış Alper’i kadrosuna katmak için oldukça istekli. Daha önce Alman kulübünün 18 milyon Euro’luk teklifini geri çeviren Galatasaray, 30 milyon Euro’nun altında bir rakama razı olmayacak.

Leipzig’in bu talebi karşılamaya hazır olduğu belirtiliyor. Ayrıca sarı-kırmızılılar, oyuncunun gelecekteki transferinden %15 pay talep ediyor.
BARIŞ’IN TERCİHİ ÖNEMLİ
Galatasaray yönetimi, özellikle Leroy Sane’nin takıma katılması sonrası Barış Alper’in Bundesliga’ya gitme isteğini göz önünde bulundurarak transfere onay verdi.

Geçtiğimiz devre arasında West Ham United’ın ilgisi sonuçsuz kalmıştı. Yaz dönemi için Premier Lig’den West Ham ve Everton’ın da Barış’la ilgilendiği biliniyor, ancak oyuncunun Leipzig’e daha yakın olduğu öğrenildi.
Bu sezon Galatasaray’da 48 resmi maçta forma giyen Barış Alper, 14 gol ve 6 asistlik performans sergiledi. Çok yönlü yapısıyla farklı mevkilerde oynayabilen futbolcu, genellikle kanatlarda görev yaptı

KaynakMilliyet.

DİĞER HABERLER
Fenerbahçe'de teknik direktör Domenico Tedesco derbi mağlubiyeti sonrasında kovuldu

Fenerbahçe'de teknik direktör Domenico Tedesco derbi mağlubiyeti sonrasında kovuldu

28-04-2026 - SPOR

Galatasaray ve Fenerbahçe derbisinin kazananı Galatasaray oldu

Galatasaray ve Fenerbahçe derbisinin kazananı Galatasaray oldu

27-04-2026 - SPOR