Fatih Terim, Panathinaikos'la anlaştı!

SPOR - 26-12-2023 21:40 2302 kez okundu.

Fatih Terim, Panathinaikos'la anlaştı!

Panathinaikos, teknik direktörlük görevine Fatih Terim'in getirildiğini duyurdu. Kulübün internet sitesinde "Hoş geldin İmparator Fatih Terim" başlığıyla yer alan açıklamada, "en iyi Türk teknik direktör takımın başına hemen geçiyor" bilgisi verildi.

Panathinaikos'ta basketbolda Ergin Ataman'ın ardından futbolda Fatih Terim dönemi başlıyor.

Yunanistan ekibi Panathinaikos, teknik direktörlük görevine Fatih Terim'in getirildiğini açıkladı.

Kulübün internet sitesinde "Hoş geldin İmparator Fatih Terim" başlığıyla yer alan açıklamada, "en iyi Türk teknik direktör takımın başına hemen geçiyor" bilgisi verildi.

Terim'in kariyerine ilişkin detayların paylaşıldığı açıklamada, "Fatih Terim'e Panathinaikos ailesine hoş geldin diyoruz." ifadesi kullanıldı.

Yunan kulübü, beklenen ayrılığı da resmen açıkladı ve teknik direktör Ivan Jovanovic'e veda edildi.

YARIN GİDİYOR

Panathinaikos ile anlaşmaya varan 70 yaşındaki deneyimli teknik adam, sözleşme imzalamak için yarın Atina'ya gidecek.

Terim'in Panathinaikos ile 1,5 yıllık sözleşme imzalaması bekleniyor.

Kulüp, sosyal medya hsabından Fatih Terim'i bu görselle duyurdu

3 KEZ DERBİYE ÇIKABİLİR

Yunanistan Süper Ligi'nde geçen yıl normal sezonu lider bitiren Panathinaikos, play-off'ta şampiyonluğu AEK'e kaptırdı. Atina temsilcisi, bu sezon ise 15 haftası geride kalan ligde 34 puan toplayarak lider PAOK'un ardından 2. sırada bulunuyor.

Fatih Terim, Panathinaikos ile ocak ayında 3 kez Olympiakos derbisine çıkacak.

Panathinaikos'un basketbol takımında ise Türk hoca Ergin Ataman görev alıyor.

FATİH TERİM'İN KARİYERİ VE BAŞARILARI

Galatasaray efsanesi, sarı kırmızılıların toplam 23 lig şampiyonluğunun 8'inin altında onun imzası var. Unutulmaz UEFA Kupası da Fatih Terim yönetiminde sarı kırmızılıların müzesine gitti.

Fatih Terim, 1996-2000 yılları arasında Galatasaray'ı Avrupa Fatihi yaparken, başarısı İtalyan kulüplerinin de dikkatini çekti. Önce Fiorentina'yı, ardından Milan'ı çalıştırdı. Özellikle Floransa'da önemli izler bıraktı. İtalya devlet nişanıyla Commendatore unvanını aldı, halk tarafından da Grande Terim olarak anıldı.

Kendine has üslubuyla da ülke tarihinde önemli bir yere sahip.

Terim'in "Her zaman şunu söylüyorum kaybettiğinizde değil vazgeçtiğinizde yenilirsiniz. Ben vazgeçmiyorum." sözleri hafızalara kazınmıştı.

Fatih Terim, Galatasaray'ı 4 dönem, A Milli Takım'ı 3 dönem çalıştırdı.

Ay yıldızlılar onun yönetiminde 3 kez Avrupa Futbol Şampiyonasında mücadele etti. Euro 2008, Türk futbol tarihinin en başarılı turnuvalarından biriydi. A Milli Takım, gruptaki unutulmaz maçlarda önce İsviçre'yi, sonra da Çekya'yı duraklama dakikalarında bulduğu gollerle yendi. Çeyrek finalde Hırvatistan'ı da penaltılarla geçen ay yıldızlılar yarı finale yükselmeyi başardı.Türkiye final vizesini Almanya'ya kaptırsa da Avrupa Futbol Şapmiyonasına damga vurdu, Fatih Terim turnuvanın en iyi teknik direktörü seçildi.

Terim, milli takımdan sonra 3. kez Galatasaray'ın başına geçti. Sarı kırmızılılara 3 sezonda 2 şampiyonluk daha kazandırdı.

"8 DE KAPANIR, 18 DE YETER Kİ BİZ KAZANALIM"

Ancak dönemin başkanı Ünal Aysal ile arasındaki anlaşmazlık nedeniyle bu dönem de sona erdi.

Fatih Terim yaklaşık 4 yıl sonra, Twitter'da etkileşim rekoru kıran "nerede kalmıştık" mesajıyla Galatasaray'daki 4. döneminin başladığını ilan etti. Ligin ikinci yarısında göreve geldiği sarı kırmızılılara önce 22., bir sonraki sezon da 23. lig şampiyonluğunu kazandırdı.

Fatih Terim, kulübüyle o kadar çok özdeşleşti ki, adı artık teknik direktörlük için değil, seçim dönemlerinde başkan adaylığı için geçmeye başladı.

Son ayrılığını ise 2022'nin Ocak ayında "Galatasaray'daki ilk imzam ve son imzam" mesajıyla paylaştı. 1974'te 21 yaşında futbolcu olarak girdiği sarı kırmızılılara teknik direktörlük olarak 8 Süper Lig, 1 UEFA kupası, 3 Türkiye kupası, 4 de Süper kupa kazandıran efsane olarak ayrıldı.

NTV

DİĞER HABERLER
UEFA Avrupa Ligi'nde ve Avrupa Konferans Ligi'nde yarı finalistler belli oldu

UEFA Avrupa Ligi'nde ve Avrupa Konferans Ligi'nde yarı finalistler belli oldu

20-04-2024 - SPOR

Juventus, Ronaldo’ya 10 milyon euro tazminat ödeyecek

Juventus, Ronaldo’ya 10 milyon euro tazminat ödeyecek

19-04-2024 - SPOR