GALATASARAY - TRABZONSPOR: 2-1

SPOR - 06-02-2023 01:13 2960 kez okundu.

GALATASARAY - TRABZONSPOR: 2-1

Spor Toto Süper Lig’in 23’üncü haftasında Galatasaray, sahasında Trabzonspor'u 2-1 mağlup etti. Sarı-kırmızılılar bu galibiyetle puanını 54'e yükselterek liderliğini sürdürdü. Bordo-mavililer ise 38 puanla 6'ncı sırada kaldı.

Galatasaray 53. dakikada Mauro Icardi'nin penaltıdan attığı golle 2-1 öne geçti.

Muslera ve Torreira'nın paslaşması sonrası araya giren Maxi Gomez, 12. saniyede takımını öne geçirdi. Galatasaray, erken yediği golün şokunu 18. dakikada Dries Mertens'le üzerinden attı ve skoru 1-1'e getirdi.

Mauro Icardi, aynı sezonda Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor’a gol atan ilk Galatasaraylı futbolcu oldu.

Sarı-kırmızılı ekipte tecrübeli file bekçisi Fernando Muslera, yaşadığı sakatlık nedeniyle oyuna devam edemedi. Karşılaşmanın 79’uncu dakikasında Bakasetas’ın sert şutunda gole izin vermeden Muslera, bu pozisyonun dönüşünde oluşan karambolde Barta ile girdiği mücadele sonrasında yerde kaldı. Tecrübeli file bekçisi oyuna devam edemedi ve 85’inci dakikada yerini Okan Kocuk’a bıraktı.

Kaan Ayhan ilk maçına çıktı

Sarı-kırmızılı ekibin geçtiğimiz hafta kadrosuna kattığı milli futbolcu Kaan Ayhan, ilk kez bir maç kadrosuna dahil edildi. Ümraniyespor maçından önce transfer edilen ancak o maçın kadrosunda kendisine yer bulamayan Kaan Ayhan, Trabzonspor karşılaşmasında yedek kulübesinde başladı. Milli savunmacı, 90+1’inci dakikada Mertens’in yerine oyuna dahil olarak sarı-kırmızılı formayı ilk kez terletti.

Galatasaray'da Emre Taşdemir, Mathias Ross ve Yusuf Demir 21 kişilik maç kadrosunda yer almadı. Trabzonspor'da ise Bruno Peres, Serkan Asan, Dorukhan Toköz, Marek Hamsik ve Edin Visca maç kadrosunda yok. Bordo-mavili ekipte Yeşil Burun Adalı Djaniny, karşılaşma kadrosundan çıkartıldı. Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Al Sharjah'a transfer olan 31 yaşındaki hücum oyuncusu, bordo-mavili ekiple İstanbul’a geldi ancak mücadele kadrosuna dahil edilmedi.

 

DİĞER HABERLER
Real Madrid, Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale yükseldi

Real Madrid, Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale yükseldi

18-04-2024 - SPOR

Fenerbahçe, Olympiakos'u eleyerek yoluna devam edebilecek mi?

Fenerbahçe, Olympiakos'u eleyerek yoluna devam edebilecek mi?

18-04-2024 - SPOR