İşte ağız kokusunun 5 nedeni

SAĞLIK - 07-04-2023 14:40 1635 kez okundu.

İşte ağız kokusunun 5 nedeni

Ağız kokusundan muzdarip olduğunuzu fark ettiyseniz, yalnız değilsiniz. Çoğu insan bir noktada ağız kokusu yaşamıştır. Üzülmeyin çünkü bu durum genellikle geçicidir. Ancak bazı insanlar için de bu durum kalıcı olabilir. Ağız kokusunu doğru bir şekilde tedavi etmek için nedenini anlamak ve ele almak önemlidir. Ağız kokusuna katkıda bulunan birkaç olası faktörden bahsedelim. Dt. Pertev Kökdemir yazdı... (Pembenar)
 

DİŞ ETİ İLTİHABI
Ağız kokusunun önde gelen nedeni diş eti hastalığıdır. Diş eti hastalığı dişleri çevreleyen diş etlerini etkiler ve kanamaya, şişmeye/iltihaba, kemik kaybına, dişlerin sallanmasına ve hatta diş kaybına neden olur. Dişlerinizde çok fazla plak ve tartar birikimi varsa, ağız kokunuz da olabilir. Bakterilerin kötü bir kokusu vardır ve artan bakteri birikimi, ağız kokusu olasılığını arttırır. Diş eti hastalığını önlemek için dişlerinizi günde iki kez fırçaladığınızdan, diş ipi kullandığınızdan ve günlük gargara kullandığınızdan emin olun. Ayrıca, kontroller ve diş temizliği için diş hekiminizi rutin olarak ziyaret etmeyi ihmal etmeyin.

DİLDE BAKTERİ BİRİKİMİ
Çoğu insan dişlerini fırçalarken dillerini fırçalamayı düşünmez, ancak dil, binlerce tat tomurcuğu ile dolu ve bakterileri yakalamaya eğilimli pürüzlü bir yüzeydir. Dişlerinizi her fırçaladığınızda dilinizi de fırçalayabilirsiniz ve kullanabileceğiniz metal ve plastik dil temizleyicileri mevcuttur. Paslanmayan ve genellikle metal muadillerine göre kullanımı daha rahat olan plastik bir dil temizleyici ile başlamak iyi bir fikir olabilir.
 

BELİRLİ YİYECEK VE İÇECEKLER
Soğan ve sarımsak gibi keskin yiyecekler ağız kokusuna neden olabilir. Ayrıca kahve gibi içecekler de ağız kokusuna yol açacaktır. Bu yiyecek ve içecekleri tüketiyorsanız, yedikten sonra ağzınızı fırçalayın ve diş ipi kullanın veya en azından ağzınızı biraz su ile çalkalayın.

AĞIZ KURULUĞU
Bazı ilaçlar, diabet gibi sağlık sorunları, sigara içmek, alkol almak ve dehidrasyon ağız kuruluğuna neden olabilir. Tükürüğün işlevi ağzı bakterilerden temizlemektir. Ağızda daha az tükürük olduğunda, bakteriler daha kolay ürerler. Sürekli ağız kuruluğu yaşıyorsanız diş hekiminizi bilgilendirmeyi ve ziyareti ihmal etmeyin.
Kemik dostu, kanser düşmanı, kalp ve damar ilacı kadar etkili! Süper besin faydaları ile şaşırtıyor
Kemik dostu, kanser düşmanı, kalp ve damar ilacı kadar etkili! Süper besin faydaları ile şaşırtıyor


SAĞLIK KOŞULLARI
Kulak, burun ve boğaz enfeksiyonları gibi belirli sağlık durumları, asit reflü, diyabet ve hatta karaciğer/böbrek hastalığı, mide-bağırsak sorunları ağız kokusuna neden olabilir. Sürekli olarak ağız kokusu yaşıyorsanız, diş hekiminize başvurduğunuzdan emin olun. Diş hekiminiz, nedeni ele almanıza ve bir çözüm bulmanıza yardımcı olacaktır.cnnturk

DİĞER HABERLER
Migrene yeni tedavi umudu

Migrene yeni tedavi umudu

12-04-2024 - SAĞLIK

Demans ve Alzheimer: Belirtileri neler, hangi tedaviler uygulanıyor?

Demans ve Alzheimer: Belirtileri neler, hangi tedaviler uygulanıyor?

09-04-2024 - SAĞLIK