Έκλειψη ηλίου: Δείτε εδώ το LIVE της NASA

Ελληνικά - 08-04-2024 11:22 3746 kez okundu.

Έκλειψη ηλίου: Δείτε εδώ το LIVE της NASA

Live από την NASA η ολική έκλειψη ηλίου για το 2024.

Έφτασε η μεγάλη ώρα για την ολική έκλειψη ηλίου και η NASA θα μεταδώσει Live το εντυπωσιακό θέαμα το οποίο θα διαρκέσει συνολικά 2 ώρες ενώ η ολικότητά της θα διαρκέσει μόλις τρία λεπτά και 47 δευτερόλεπτα.

Η έκλειψη ηλίου θα γίνει αντιληπτή στην ηπειρωτική Βόρεια Αμερική λίγο μετά τις 14:00 τοπική ώρα και αναμένεται να τελειώσει στις 15:46.

Θα είναι πλήρως ορατή στο Μαζατλάν του Μεξικού, στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού. Στη συνέχεια, θα κινηθεί βορειοανατολικά, πάνω από το Τέξας, τα νότια τμήματα της Οκλαχόμα, του Μιζούρι και του Ιλινόις, πριν φτάσει στο Οχάιο και κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ – Καναδά. Η πορεία του θα καταλήξει στην καναδική ατλαντική επαρχία του Νιουφάουντλαντ.

Η NASA παρέχει ζωντανή κάλυψη της έκλειψης, ενώ πολλοί επιστήμονες και ερασιτέχνες αστρονόμοι από όλον τον κόσμο ταξιδεύουν για να παρατηρήσουν και να μελετήσουν το φαινόμενο.

Ελληνικές ομάδες επίσης ταξιδεύουν στις περιοχές της έκλειψης για να συμμετάσχουν στην παρατήρηση και τη μελέτη του ηλιακού φαινομένου.

Ανάμεσά στους επιστήμονες που παρακολουθούν την έκλειψη είναι και η αστροφυσικός στο Κέντρο Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο Θησείο, Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού, η οποία ταξίδεψε στο Ντουράνγκο του Μεξικού μαζί με μέλη της Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης «Διόσκουροι».

Οι ολικές έκλειψης του ηλίου αποτελούν μια ευκαιρία για επιστήμονες και λάτρεις της αστρονομίας να εξερευνήσουν τα μυστικά του Ηλίου και να ζήσουν μια συναρπαστική εμπειρία αστρονομικής θέασης.

 

Τι γίνεται κατά τη διάρκεια της έκλειψης

Κατά τη διάρκεια της ολικότητας, οπότε ο μαύρος δίσκος της Σελήνης παίρνει τη θέση του Ήλιου, ο ουρανός θα σκοτεινιάσει σαν να είναι αυγή ή σούρουπο και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν το στέμμα του Ήλιου, την εξώτερη ατμόσφαιρα του Ήλιου.

Η φάση αυτή μπορεί να διαρκέσει μέχρι και τέσσερα λεπτά. Έξω από τη διαδρομή ολικότητας, οι άνθρωποι στις όμορες περιοχές θα έχουν την ευκαιρία να δουν μια μερική έκλειψη Ηλίου.

Σύμφωνα με τη NASA, περίπου 31,5 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κατά μήκος του μονοπατιού της έκλειψης, ενώ συνολικά πάνω από 300 εκατομμύρια άτομα θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν έστω και μερική έκλειψη.

DİĞER HABERLER
Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

30-04-2024 - Ελληνικά

Πείραμα: Τα μισά δημητριακά πρωϊνού περιέχουν επικίνδυνες ουσίες όπως η γλυφοσάτη και το ακρυλαμίδιο

Πείραμα: Τα μισά δημητριακά πρωϊνού περιέχουν επικίνδυνες ουσίες όπως η γλυφοσάτη και το ακρυλαμίδιο

30-04-2024 - Ελληνικά