Polis Columbia Üniversitesi'ne baskın düzenledi;

DÜNYA - 02-05-2024 11:29 1311 kez okundu.

Polis Columbia Üniversitesi'ne baskın düzenledi;

Columbia Üniversitesi, New York polisinin üniversitenin yardım talebi üzerine, Filistin yanlısı protestocuları uzaklaştırmak için kampüse girdiğini açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde polis, Filistin yanlısı gösterileri durdurmak için Columbia Üniversitesi'ne baskın düzenledi.

Protestocuların ele geçirdiği yönetim binasına giren New York polisi, salı günü onlarca protestocuyu gözaltına aldı. 

Columbia Üniversitesi sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, polisin üniversitenin yardım talebi üzerine kampüse girdiği belirtildi. 

İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto etmek için okulun kampüsüne kurulan çadır kampı polis tarafından kaldırıldı ve üniversitenin Hamilton Salonu boşaltıldı.

Üniversite yetkilileri, "Hamilton Hall'un işgal edildiğini, tahrip edildiğini ve abluka altına alındığını öğrendikten sonra başka seçeneğimiz kalmadı.” açıklaması yaptı.

Açıklamada, “New York Polis Departmanına (NYPD) ulaşma kararı protestocuların eylemlerine cevaptı, savundukları amaca değil. Kuralları ve yasaları ihlal eden protestocular tarafından kampüs hayatının kesintiye uğramayacağını açıkça belirttik.” ifadeleri kullanıldı. 

NYPD sözcüsü Carlos Nieves, tutuklamalar sırasında herhangi bir yaralanma olmadığını söyledi. 

'Zamanı geldi'

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail ile Hamas arasında bir ateşkes anlaşması için çarşamba günü İsrailli liderlerle bir araya geldi. Yedi ay süren neredeyse kesintisiz savaşın ardından rehineleri serbest bırakacak ve çatışmaları duraklatacak bir anlaşmaya atıfta bulunarak, “Şimdi zamanı” dedi.

Blinken, ekim ayından bu yana bölgeye yedinci ziyaretinde İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine saldırısını engellemeyi amaçlıyor. Gazze Şeridi'nin kuzeyinden ve orta bölümlerinden kaçan yüz binlerce Filistinli halihazırda Refah kentine sığınmış durumda. 

Blinken, Tel Aviv'de yaptığı görüşmede İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'a, “Rehineleri eve getirecek ve bunu şimdi yapacak bir ateşkes sağlamaya kararlıyız ve bunun başarılamamasının tek nedeni Hamas.” dedi.

Blinken, “Masada bir teklif var ve söylediğimiz gibi, gecikme ve mazeret yok." ifadelerini kullandı. 

Blinken'in ateşkes anlaşması taslağını İsrail açısından “olağanüstü cömert” olarak nitelendirdi.

Hamas, tüm rehinelerin nihai olarak serbest bırakılmasının İsrail'in Gazze'ye yaklaşık yedi aylık saldırısına son vereceğine ve askerlerinin harap olmuş topraklardan çekilmesine yol açacağına dair güvence talep etti.

İsrail, anlaşmanın ilk aşaması sona erdiğinde saldırılarına devam etme sözü vererek yalnızca uzun bir duraklama önerdi.

euronews

DİĞER HABERLER
Rusya Devlet Başkanı Putin Çin'e gidiyor

Rusya Devlet Başkanı Putin Çin'e gidiyor

15-05-2024 - DÜNYA

Putin, Savunma Bakanı Şoygu'yu görevden aldı

Putin, Savunma Bakanı Şoygu'yu görevden aldı

13-05-2024 - DÜNYA