Türkiye seçimleri: Seçim günü yasakları neler?

Türkiye - 27-05-2023 21:28 1204 kez okundu.

Türkiye seçimleri: Seçim günü yasakları neler?

28 Mayıs Pazar günü cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tur oylaması için sandık başına gidilecek. Peki, peki seçim günü yasakları neler?

24:00'E KADAR ALKOLLÜ İÇKİ SATILAMAYACAK

Seçim yasakları kapsamında yarın saat 06.00'dan 24.00'e kadar alkollü içki satılamayacak. İçkili ve umumi yerlerde alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasak olacak.

EĞLENCE YERLERİ KAPANACAK, DÜĞÜNLER 18'DEN SONRA

Eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalacak, eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda da yalnızca yemek verilebilecek. Seçim yasaklarına ve belirtilen kurallara uyulmak şartıyla yarın saat 18.00'den sonra düğün yapılabilecek.

Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka kimse silah taşıyamayacak. Radyolar ve her türlü yayın organlarınca seçim günü saat 18.00'e kadar seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak. Radyolarda ve her türlü yayın organlarında 18.00-21.00 saatleri arasında ancak YSK tarafından seçim ile ilgili verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek.

Seçim günü bütün yayınlar saat 21.00'den sonra serbest olacak. Ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

"EVET" VEYA "TERCİH" MÜHRÜ BASILMAYAN OY GEÇERSİZ

Peki, oylar hangi hallerde geçersiz sayılacak? "Evet" ya da "tercih" mührü basılmayan, birden fazla adaya mühür basılan oylar geçersiz olacak. Oy pusulasının bütünlüğünün bozulacak şekilde yırtılması veya koparılması, pusula üzerine mühür dışında veya mühür yerine herhangi bir özel işaretin, isim, imza kaşesi veya parmak izinin basılması da kullanılan oyu geçersiz kılacak.

DİĞER HABERLER
Gordion antik kentini yöneten 'altın dokunuşlu' Kral Midas'ın gerçek kimliği

Gordion antik kentini yöneten 'altın dokunuşlu' Kral Midas'ın gerçek kimliği

24-03-2024 - Türkiye

Çorlu Mobilya Dünyasına Hoş Geldiniz

Çorlu Mobilya Dünyasına Hoş Geldiniz

24-03-2024 - Türkiye