Yemek Pişirirken Bu 7 HATAYA Sakın Düşmeyin

GÜNCEL - 27-12-2023 12:47 1849 kez okundu.

Yemek Pişirirken Bu 7 HATAYA Sakın Düşmeyin

Doğru bildiğiniz yanlışlardan vazgeçin ve sağlıklı, besleyici ve lezzetli bir yemek pişirmek istiyorsanız aşağıda sıraladığımız ve çoğu insan yaptığı bu hatalara siz de düşmeyin. İşte yemek pişirirken en çok yapılan 7 hata:

Evde yemek yapmak büyük bir zevktir, ancak sağlığımıza zarar verebilecek bazı hatalar yapabiliriz.
AKLINIZDA OLSUN: Yemek Pişirirken Bu 7 HATAYA Sakın Düşmeyin...
İşte Besler Catering şeflerinden evde yemek yaparken sağlığınızı korumanıza yardımcı olacak 7 öneri:


Sebzeleri Aşırı Haşlamak: Sebzeleri fazla haşlamak, besin değerlerinin su içinde kaybolmasına ve sebzelerin besin değerlerinin azalmasına neden olabilir. Eğer haşlanmış sebzeleri tercih ediyorsanız, az su kullanmaya ve sebzeleri kaynama noktasına gelince eklemeye dikkat edin. Kısa süre pişirin ve mümkünse sebzeleri bütün halinde bırakın. Besin değerlerini korumak için buharda pişirme yöntemini tercih etmek en iyisi olacaktır.

Yumurtaları Yıkamak: Yumurta kabuğunu yıkamak veya sarı ve beyazını ayırmak, yumurtanın sağlıksız hale gelmesine neden olabilir.Tavuğu Pişirmeden Önce Yıkamak: Tavuğu pişirmeden önce yıkamak, bakterilerin yayılmasına yol açabilir. Bu nedenle tavuğu pişirmeden önce yıkamaktan kaçının.

Yağı Aşırı Isıtmak: Kızartma işlemi lezzetli olsa da yağı aşırı ısıtmak sağlığınıza zarar verebilir. Yüksek ısıda yağda kanserojen maddelerin oluşmasına neden olabilir. Kızartmada sızma zeytinyağı kullanmayı ve düşük ısıda kızartmayı tercih etmek sağlıklı bir seçenektir. Ancak en sağlıklı pişirme yöntemi genellikle fırın kullanmaktır.

Buzu Oda Sıcaklığında Çözmek: Yiyecekleri buzdolabından çıkartıp oda sıcaklığında çözmek veya sıcak suya batırmak, lezzet kaybına ve mikrobiyal kontaminasyon riskine yol açabilir. Yiyecekleri bir gün önce buzluktan çıkartıp buzdolabında çözündürmek daha sağlıklı bir seçenektir.

Demir Zengini Yemeklerden Sonra Çay İçmek: Demir açısından zengin yiyeceklerden sonra çay veya kahve gibi içecekler tüketmek, demirin emilimini zorlaştırabilir. Bu nedenle demir açısından zengin yiyecekleri C vitamini içeren yiyeceklerle birleştirmek daha iyi bir seçenektir.

Her Gün Hayvansal Protein Tüketmek: Her öğünde kırmızı et gibi hayvansal protein tüketmek, sağlıklı bir beslenme alışkanlığı değildir. Baklagiller gibi bitkisel protein kaynakları da ihtiyacımızı karşılayabilir. Balık ve tavuk gibi beyaz etlere öncelik vermek, daha sağlıklı bir seçenektir. Ayrıca, kalsiyum gibi besinlerin emilimini zorlaştırabileceğinden kırmızı eti sıklıkla tüketmek de kaçınılması gereken bir hata olabilir.

cnnturk

DİĞER HABERLER
Kahvenin hikayesi: etkileri

Kahvenin hikayesi: etkileri

09-04-2024 - GÜNCEL

Sahur ve İftarda ne yemeliyiz?

Sahur ve İftarda ne yemeliyiz?

13-03-2024 - GÜNCEL