Yunanistan’dan Türkiye’ye bir gemi dolusu insani yardım daha!

Yunanistan - 20-02-2023 12:33 1846 kez okundu.

Yunanistan’dan Türkiye’ye bir gemi dolusu insani yardım daha!

Türkiye'ye insani yardım taşıyan gemi Cuma günü Patra limanından hareket etti.

Yunanistan çapında başlatılan Türkiye’deki depremzedelere yönelik insani yardım seferberliği devam ediyor. 

İnsani yardım taşıyan gemi, Cuma günü Patra’dan yola çıktı.

Ülke çapında başlatılan kampanya çerçevesinde Türkiye ve Suriye'ye yönelik toplananan insani yardımların gönderilmesi çalışmalarını koordine eden Dışişleri Bakan Yardımcısı Andreas Katsaniotis, Cuma sabahı Patra limanında açıklamalarda bulundu. 

AMNA’da yer alan habere göre, temel ihtaçlardan oluşan toplam 50 tonluk dört konteyner, gemiye yüklenip Türkiye’ye gönderildi. 

"Bu yardım, gönderdiğimiz insani yardımın sadece bir kısmıdır" diyen Katsaniotis, Yunanistan'ın Türkiye ve Suriye’de meydana gelen depremlerin ardından yardım seferberliği başlattığını söyledi. Katsaniotis, "Yardımların Türkiye'ye koordineli bir şekilde ulaştırılmasını istiyoruz. Buna ihtiyaç var. Biz de bunu yapıyoruz" diyerek, Patra limanından ve Atina'dan daha fazla insani yardımın gönderileceğini söyledi. 

Batı Yunanistan Bölge Genel Sekreteri Nektarios Farmakis de Patra limanından yaptığı açıklamada, "Bölgesel bir otorite olarak, yerel yönetim olarak, devletin girişimine yardım etmemiz çok önemlidir. Başlatılan kampanyalara insanlarımızın destek vermesi hepimizi sevindirmektedir. Çok güzel bir dayanışma örneği sergileniyor. Biz de bu büyük kampanyaya destek veriyoruz.” diye konuştu. 

DİĞER HABERLER
Tahliye edilen 17 Kasım örgüt lideri 26 günde cezaevine döndü

Tahliye edilen 17 Kasım örgüt lideri 26 günde cezaevine döndü

17-06-2026 - Yunanistan

Türk ve Yunan dışişleri bakanları biraraya geldi

Türk ve Yunan dışişleri bakanları biraraya geldi

12-06-2026 - Yunanistan