Qatar Gate: «Ώρα μηδέν» για την Εύα Καϊλή

Ελληνικά - 22-12-2022 10:25

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου σήμερα, μια μέρα αρκετά κρίσιμη για την Εύα Καϊλή, καθώς δικαστές στις Βρυξέλλες θα αποφασίσουν εάν η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα αφεθεί ελεύθερη (με όρους ή χωρίς) ή εάν θα οδηγηθεί πίσω στη φυλακή.

Η ακρόαση της Εύας Καϊλή- για το Qatar Gate- ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου είναι προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί στις 10:00, και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, θα είναι παρούσα στο δικαστήριο.

Η ευρωβουλευτής, που βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, θα επιχειρήσει να δώσει πειστικές εξηγήσεις στο προδικαστικό συμβούλιο, επιδιώκοντας να αποφύγει την προφυλάκισή της.

Πιθανόν μέχρι το μεσημέρι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και να γίνουν ανακοινώσεις, τόσο από τους δικηγόρους της όσο και από την Εισαγγελία.

Η ευρωβουλευτής αναμένεται να χρησιμοποιήσει το επιχείρημα πως είναι μητέρα ενός μικρού παιδιού, μόλις δύο ετών που χρειάζεται την φροντίδα της, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο η κυρία Καϊλή θα ισχυριστεί πως δε γνώριζε για τις δραστηριότητές του συντρόφου της ούτε για τις χρηματικές συναλλαγές που είχε με τον πρώην ευρωβουλευτή, Αντόνιο Πατσιέρι.

Επιπλέον η Εύα Καϊλή είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν προαυλίζεται, ούτε συναναστρέφεται με άλλες κρατούμενες.

Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει

Γιατί όταν έμαθε ότι υπάρχουν βαλίτσες με χρήματα στο σπίτι της ειδοποίησε τον πατέρα της και όχι τις Αρχές Γιατί ζήτησε από τον πατέρα της να παραδώσει τα χρήματα στον Παντσέρι και όχι στη βελγική αστυνομία Πώς βρέθηκαν στη βαλίτσα με τα χρήματα τα αντικείμενα που αφορούν στη μόλις δίχρονη κόρη της, όπως μπιμπερό, γάλα και ένα ipad
Günün Diğer Haberleri