Ελληνικά
Giriş Tarihi : 05-09-2023 11:21

Συμφωνία Πούτιν – Ερντογάν για κόμβο φυσικού αερίου στην Τουρκία

Συμφωνία Πούτιν – Ερντογάν για κόμβο φυσικού αερίου στην Τουρκία

Σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία, αναμένεται να καταλήξουν οι συνομιλίες Αγκυρας και Μόσχας, όπως ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Έχουμε σημειώσει πρόοδο και ελπίζω ότι οι συνομιλίες για τη δημιουργία ενός κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία θα ολοκληρωθούν στο εγγύς μέλλον για να καταστεί η ενεργειακή κατάσταση στην περιοχή πιο σταθερή και ισορροπημένη» δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα tass.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Οκτώβριο του 2022, ο Πούτιν είχε προτείνει τη δημιουργία ενός τέτοιου κόμβου στην Τουρκία, στον οποίο θα μπορούσαν να ανακατευθυνθούν οι χαμένες ροές διαμετακόμισης φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream.

Η Τουρκία δήλωσε ότι σχεδόν όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του έργου από πλευράς υποδομών, αλλά ότι απαιτούνται νομοθετικές τροποποιήσεις. Το κοινοβούλιο της Τουρκίας έλαβε τις πρώτες αποφάσεις σχετικά με τις δραστηριότητες του τουρκικού παραγωγού πετρελαίου και φυσικού αερίου Botas και ορισμένων άλλων προμηθευτών στις αρχές Απριλίου.

LMLM

LM