Ελληνικά
Giriş Tarihi : 30-08-2023 18:13

Έβρος: Νέες αναζωπυρώσεις για 12η ημέρα- Εντολές εκκένωσης οικισμών

Έβρος: Νέες αναζωπυρώσεις για 12η ημέρα- Εντολές εκκένωσης οικισμών

Ενεργά τα δύο πύρινα μέτωπα σε Λεπτοκαρυά και Κοτρωνιά

Πέρασαν 12 ημέρες από τότε που ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στον Έβρο και την Τετάρτη ενεργά παρέμεναν τα δύο πύρινα μέτωπα, στις περιοχές της Λεπτοκαρυάς και ειδικότερα στη θέση Μεγάλο Ρέμα και στην Κοτρωνιά.

Το έργο της κατάσβεσης, παρά τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις -επίγειες και εναέριες- που επιχειρούν αδιάλειπτα στην περιοχή, τις τελευταίες ώρες καθίσταται ακόμη δυσκολότερο κυρίως στο πύρινο μέτωπο της Κοτρωνιάς καθώς η αλλαγή στην κατεύθυνση των ανέμων σε νοτιάδες, από βορειοανατολικούς που έπνεαν κόντρα στις φλόγες τις προηγούμενες ημέρες, έσπρωχνε τη φωτιά με την πορεία της να μοιάζει ανεξέλεγκτη.

Στην στην περιοχή συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα, 16 πεζοπόρα τμήματα με τη συνδρομή από αέρος 11 αεροσκαφών και πέντε ελικοπτέρων.

Οι κάτοικοι της περιοχής Σιδηρώ ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 προκειμένου να απομακρυνθούν προς Μέγα Δέρειο Έβρου. 

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στο Σιδηρώ απομακρυνθείτε προς Μέγα Δέρειο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους του οικισμού Γιαννούλη Έβρου προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει:

« Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Γιαννούλη απομακρυνθείτε προς Σουφλί. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

AdminAdmin