Ελληνικά
Giriş Tarihi : 08-09-2023 12:34

ΣΥΡΙΖΑ: Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές - Στις 17 Σεπτεμβρίου ο α γύρος

ΣΥΡΙΖΑ: Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές - Στις 17 Σεπτεμβρίου ο α γύρος

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω των εκτεταμμένων καταστροφών που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel.

Ο α' γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί στις 17 Σεπτεμβρίου κι ο β' γύρος στις 24 Σεπτεμβρίου, όπως αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία το βράδυ της Πέμπτης, η οποία χαρακτήρισε «βιβλική» την καταστροφή από την κακοκαιρία στη Θεσσαλία.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κόμμα από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στις πληγείσες περιοχές, ενώ ήδη έχει οργανωθεί επιχείρηση αλληλεγγύης από την «Αλληλεγγύη για όλους» με αποστολή μιας πρώτης βοήθειας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και θα υπάρξει ενημέρωση τις αμέσως επόμενες ημέρες για τα είδη πρώτης ανάγκης και τα σημεία συγκέντρωσης.

Παράλληλα, καλούνται όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του να συμβάλουν με όλες τους δυνάμεις στις δράσεις αλληλεγγύης.

«Η Θεσσαλία έχει κυριολεκτικά ισοπεδωθεί, με ανθρώπινες απώλειες, αγνοούμενους κι εγκλωβισμένους, με ανυπολόγιστες καταστροφές σε κρίσιμες υποδομές και δίκτυα και τραγικές συνέπειες στην τοπική οικονομία, σε επιχειρήσεις, κτηνοτροφική και γεωργική παραγωγή. Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους και την αγωνία μας για τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού. Παράλληλα, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται και σε όλους όσοι επιχειρούν στο πεδίο», αναφέρεται στην απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Στο ίδιο κείμενο, χαρακτηρίζονται δεδομένες και εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ σημειώνεται πως δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες.

 

«Δεν αποροφήθηκαν τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Δεν προχώρησαν ώριμες αντιπλημμυρικές μελέτες κι έργα. Δεν κατανεμήθηκαν όπως έπρεπε οι υλικοί και οι ανθρώπινοι πόροι. Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, το δήθεν επιτελικό κράτος απέτυχε και στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των πλημμυρών, παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις, παραβλέποντας ακόμα και τις σχετικές προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καθυστέρηση στην υλοποίηση των Σχεδίων Κινδύνου Πλημμύρας, που παρέλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη το 2019. Γι’ άλλη μια φορά, τονίζουμε την ανάγκη της ουσιαστικής ενίσχυσης της πολιτείας, προκειμένου να είναι ανθεκτική απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης», προστίθεται στην απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας.

cnn.gr

LMLM

LM