Ελληνικά
Giriş Tarihi : 18-04-2023 07:01

Ο καιρός σήμερα 18/4/2023

Ο καιρός σήμερα 18/4/2023

Aστατος καιρός αναμένεται την Τρίτη του Πάσχα, 18 Απριλίου 2023, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στη Θεσσαλία, στην Κεντρική Μακεδονία και στις Σποράδες, φαινόμενα που προοδευτικά θα επηρεάσουν τα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα και νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία, στις Σποράδες και στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ πιθανή είναι η εκδήλωση τοπικών χαλαζοπτώσεων, σύμφωνα με το meteo.gr. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βόρεια ορεινά. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 19, στη Θεσσαλία από 7 έως 18-19 βαθμούς, στην Ήπειρο από 7 έως 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 19-21 βαθμούς, στα Επτάνησα από 10 έως 18 και στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 20 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, ενώ στα νοτιοανατολικά πελάγη θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα με ίδιες εντάσεις και πιθανή ενίσχυση τοπικά στα 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-4 και τοπικά μποφόρ. Δυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ θα επικρατήσουν στον Κορινθιακό.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις, με αυξημένη πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή καταιγίδων κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ, ενώ στα δυτικά τμήματα του νομού θα πνέουν δυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20-21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς.

LMLM

LM