Ελληνικά
Giriş Tarihi : 09-11-2022 13:42

Ο Καιρός

Ο Καιρός

Καλοκαιρία επικράτησε την Τρίτη σε όλη τη χώρα με τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά το πρωί. Την Τετάρτη το καιρικό σκηνικό θα είναι παρόμοιο αν και οι χαμηλές νεφώσεις και οι ομίχλες θα είναι περισσότερες.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη, αναμένεται γενικά άιθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με νεφώσεις τοπικά αυξημένες σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και πρόσκαιρα την ανατολική Στερεά. Λίγες ασθενείς βροχές σε τοπικό επίπεδο θα σημειωθούν στην ανατολική Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, ενώ μικρή είναι η πιθανότητα για τη βόρεια Εύβοια και τις Σποράδες μέχρι το μεσημέρι. Τέλος, μικρή πιθανότητα για παροδική μπόρα το μεσημέρι υπάρχει στο κεντρονότιο τμήμα της Ρόδου. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη στα ηπειρωτικά το πρωί και θα αναπτυχθούν τοπικές ομίχλες πιο εκτεταμένες στο εσωτερικό της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και τη βόρεια Θράκη.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα φτάνει τους 19-20 και τοπικά κυρίως στα δυτικά τους 21-22οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στη βόρεια-βορειοδυτική Αττική κυρίως το πρωί. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στη βορειοδυτική Αττική(Ερυθρές) και πιθανόν τοπικές ομίχλες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 3-4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ, εκτός από τα κεντρικά και νότια τμήματα του νομού που πρόσκαιρα το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με ασθενή ένταση.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Χαμηλές νεφώσεις (θα υπάρχουν και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας), πυκνότερες στα ανατολικά του νομού και τα ορεινά κατά διαστήματα. Στα ορεινά του νομού πιθανόν να ψιχαλίσει. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα αναπτυχθούν τοπικές ομίχλες (ιδίως στο εσωτερικό του νομού). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

LMLM

LM