Ελληνικά
Giriş Tarihi : 22-05-2023 12:33

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Κλείδωσαν για νωρίτερα οι δεύτερες κάλπες μετά την συντριβή ΣΥΡΙΖΑ

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Κλείδωσαν για νωρίτερα οι δεύτερες κάλπες μετά την συντριβή ΣΥΡΙΖΑ

Η μεγάλη νίκη στις 58 από τις 59 περιφέρειες της Νέας Δημοκρατίας επισπεύδει τις δεύτερες εκλογές. Μετά την σαρωτική νίκη που έδειξαν τα αποτελέσματα εκλογών 2023 όλα δείχνουν ότι οι δεύτερες κάλπες θα στηθούν κατά πάσα πιθανότητα στις 25 Ιουνίου.

Ο θρίαμβος της Νέας Δημοκρατίας με πάνω από 20 μονάδες διαφοράς φέρνει τον δεύτερο γύρο των εκλογών συντομότερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει πάρει ήδη την απόφαση για δεύτερο γύρο εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Ο λόγος είναι ότι οι εντολές σχηματισμού κυβέρνησης από την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προς τους πολιτικούς αρχηγούς των πρώτων τριών κομμάτων (Μητσοτάκη, Τσίπρα, Χριστοδουλάκη) δεν φαίνεται ότι θα αξιοποιηθούν, οπότε οι εννέα μέρες που θα μπορούσαν να κρατήσουν οι διαδικασίες, τώρα είναι πιθανόν να ολοκληρωθούν μέσα σε ένα διήμερο.

Θα κληθεί πρώτος ο κ. Μητσοτάκης να σχηματίσει κυβέρνηση και θα επιστρέψει την εντολή. Θα ακολουθήσει ο κ. Τσίπρας ο οποίος με το 20% που πήρε δεν έχει κανένα περιθώριο ούτε επιχείρημα για να κάνει προσπάθεια συγκρότησης προοδευτικής κυβέρνησης. Κανένα λόγο δεν έχει πλέον ούτε ο Νίκος Ανδρουλάκης να κάνει την δική του προσπάθεια διότι κι εκείνος είναι λογικό να βιάζεται να πάει σε εκλογές για να αυξήσει το ποσοστό του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

LMLM

LM