Ελληνικά
Giriş Tarihi : 06-04-2023 14:58

Νέα πληρωμή αύριο για το επίδομα παιδιού Α21

Νέα πληρωμή αύριο για το επίδομα παιδιού Α21

Αύριο Παρασκευή 7 Απριλίου θα γίνει η καταβολή του επιδόματος παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ και στους δικαιούχους που δεν πληρώθηκαν την 31η Μαρτίου 2023, λόγω εκκρεμοτήτων φορολογικής φύσης των προηγούμενων ετών.

Οι ως άνω δικαιούχοι θα έχουν τη σχετική προσωποποιημένη πληροφόρηση μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του επιδόματος παιδιού.

Το δικαιούμενο ποσό υπολογίζεται με βάσει τα εξαρτώμενα τέκνα που θα δηλωθούν στο Α21 του 2023 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2022. Μέχρι την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2021.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής της αίτησης Α21 επιτρέπει μέσω εκτεταμένων ηλεκτρονικών διασταυρώσεων με διαθέσιμες βάσεις δεδομένων άλλων φορέων και υπηρεσιών, τον έλεγχο της ακρίβειας και της ορθότητας των δηλούμενων στοιχείων και πληροφοριών κατά το στάδιο υποβολής της αίτησης.

Για να χορηγηθεί το επίδομα η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Επισημαίνεται ότι αίτηση που έχει αποθηκευθεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

LMLM

LM