Ελληνικά
Giriş Tarihi : 17-01-2024 20:21   Güncelleme : 17-01-2024 20:25

Ραγδαία μεταβολή του Καιρού το Σαββατοκύριακο... -Αλλαγή εποχών- μέσα σε 24ωρα

Ραγδαία μεταβολή του Καιρού το Σαββατοκύριακο... -Αλλαγή εποχών- μέσα σε 24ωρα

Υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν μέχρι και τους 20 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να επικρατήσουν τα επόμενα 24ωρα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, με το σκηνικό του καιρού να αλλάζει απότομα το Σαββατοκύριακο. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο, σήμερα, Τετάρτη (17/1) στην Αττική ο υδράργυρος πρόκειται να φτάσει έως και τους 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία και στη Θεσσαλονίκη, με το «θερμόμετρο» να δείχνει μέχρι και 13 βαθμούς Κελσίου.

Αντίστοιχες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν μέχρι και την Παρασκευή (19/1), όπου όμως στο Αιγαίο αναμένονται ισχυροί νοτιάδες.
Χιόνια το Σαββατοκύριακο και επιστροφή της «Άνοιξης» από τη νέα εβδομάδα
Το «σκηνικό» του καιρού πρόκειται να αλλάξει και πάλι από το μεσημέρι του Σαββάτου (20/1).

Μάλιστα, για «ραγδαία μεταβολή του καιρού» κάνει λόγο και ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης και από τα βόρεια αναμένονται χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.
«Είναι αρκετά πιθανό να δούμε χιόνια ακόμη και μέσα σε μεγάλες πόλεις προς τα βόρεια τμήματα της χώρας μας, όπως στη Θεσσαλονίκη και σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου» σημειώνει ο ίδιος.

Την Κυριακή (21/1) οι θυελλώδεις άνεμοι, που πρόκειται να επικρατήσουν στο Αιγαίο, θα ρίξουν σε σημαντικό βαθμό τη θερμοκρασία σε όλη τη χώρα, τονίζει ο κ. Γιαννόπουλος.

Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά, ενώ από Τρίτη (23/1) οι υψηλές θερμοκρασίες θα επιστρέψουν.

AdminAdmin