Ελληνικά
Giriş Tarihi : 04-02-2023 11:41

Έκτακτο δώρο Πάσχα 300 ευρώ: Πότε θα κατατεθεί

Έκτακτο δώρο Πάσχα 300 ευρώ: Πότε θα κατατεθεί

Τη Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί το έκτακτο δώρο Πάσχα στους λογαριασμούς των δικαιούχων σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις.

Ευάλωτες ομάδες όπως οι μακροχρόνια άνεργοι και οι ανασφάλιστοι ηλικιωμένοι, αναμένεται να λάβουν την έκτακτη ενίσχυση προς τα νοικοκυριά που θα κυμαίνεται μεταξύ 250 και 300 ευρώ.

Το λεγόμενο και «έκτακτο δώρο Πάσχα» αναμένεται να κατατεθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων, τη Μεγάλη Εβδομάδα. Το ύψος και το εύρος των νέων μέτρων, θα εξαρτηθούν από την πορεία των τιμών της ενέργειας, όμως η κύρια στόχευση της κυβέρνησης είναι οι παρεμβάσεις να κατευθυνθούν προς την ενίσχυση των εισοδημάτων.

Περίπου 140.000 συνταξιούχοι, με συντάξεις από 800 - 1.000 ευρώ είναι η βασική δεξαμενή των δικαιούχων, οι οποίοι θα λάβουν πριν το Πάσχα από τον ΕΦΚΑ το έκτακτο επίδομα - «μπόνους» προσωπικής διαφοράς.

Πρόκειται για την έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση που εξετάζει να δώσει το οικονομικό επιτελείο στους συνταξιούχους που έχουν μείνει εκτός των παροχών που δόθηκαν το τελευταίο διάστημα στους συνταξιούχους.

Η συγκεκριμένη ομάδα συνταξιούχων είναι εκείνοι οι οποίοι δεν πήραν:

Επιταγή ακρίβειας (επίδομα 250 ευρώ) τα Χριστούγεννα διότι έχουν συντάξεις άνω των 800 ευρώ
Μόνιμη αύξηση 7,75% ή μικρότερη, διότι έχουν σημαντική προσωπική διαφορά και έλαβαν μόνο λογιστική αύξηση - ροκάνισμα της προσωπικής διαφοράς (μηδενική αύξηση στην τσέπη)
Αύξηση από την κατάργηση της φορολογικής εισφοράς αλληλεγγύης, διότι έχουν μικρότερες συντάξεις από 1.000 ευρώ / μήνα και δεν είχαν ούτως ή άλλως κράτηση εισφοράς αλληλεγγύης
Το νέο έκτακτο «Δώρο Πάσχα» του ΕΦΚΑ θα δοθεί σε αυτόν τον στοχευμένο πληθυσμό και αναμένεται να πληρωθεί πριν το Πάσχα και πριν τις πρώτες εκλογές. Αυτοί που θα λάβουν το «μπόνους» προσωπικής διαφοράς είναι όσοι αποκλείστηκαν από τις υπόλοιπες παροχές που έχουν δοθεί στους συνταξιούχους.
Το ποσό που θα λάβουν
Σε κάθε περίπτωση η νέα επιταγή ακρίβειας το Πάσχα θα ακολουθεί την φόρμουλα των Χριστουγέννων (χαμηλοσυνταξιούχοι έως 800 ευρώ σύνταξη το εισοδηματικό κριτήριο) ενδεχομένως με αυξημένο ποσό στα 300 ευρώ. Πάντως για να προετοιμαστούν οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ ώστε να πληρώσουν το έκτακτο αυτό μπόνους πριν από το Πάσχα, θα πρέπει η απόφαση να κλειδώσει τον Φεβρουάριο και να προωθηθεί σχετική νομοθετική διάταξη στη Βουλή.

LMLM

LM