Ελληνικά
Giriş Tarihi : 23-12-2022 15:10   Güncelleme : 16-03-2023 12:12

«Άνοιξε» η πλατφόρμα για το επίδομα των 400 ευρώ – Ποιοι θα το πάρουν και υπό ποιες προϋποθέσεις

«Άνοιξε» η πλατφόρμα για το επίδομα των 400 ευρώ – Ποιοι θα το πάρουν και υπό ποιες προϋποθέσεις

Ενεργή είναι η πλατφόρμα που θα επιτρέψει σε σχεδόν 150.000 εργαζόμενους να «ενισχύσουν» τις δεξιότητές τους και ταυτόχρονα να εισπράξουν και επίδομα 400 ευρώ από την ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ). Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι, μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο σχετικό πρόγραμμα μέσω της ιστοσελίδας voucher.gov.gr, πατώντας στον σύνδεσμο «Εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων Εργαζομένων για κατάρτιση».

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Έτσι, μέσα από το νέο Πρόγραμμα «Πάω Μπροστά» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σε συνεργασία με τα Κέντρα Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔιΒιΜ) των Πανεπιστημίων, διεθνείς κολοσσούς τεχνολογίας και αδειοδοτημένα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ), προσφέρει στους εργαζόμενους μία μεγάλη λίστα επιμέρους προγραμμάτων κατάρτισης.

Ποιες δεξιότητες περιλαμβάνει η … λίστα

Μέσα από το πρόγραμμα έμφαση δίνεται στις ψηφιακές και «πράσινες» δεξιότητες, από τις οποίες θα μπορούν να επιλέξουν, ανάλογα με το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό τους προφίλ.

Ενδεικτικά, οι επιλογές θα περιλαμβάνουν από βασικά ψηφιακά εργαλεία γραφείου, προγράμματα για social media marketing και διαχείριση e-shop, μέχρι αντικείμενα πιο υψηλής εξειδίκευσης όπως dataanalytics, εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, logistics και υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα.

Αφού οριστικοποιηθεί η πρώτη φάση του Μητρώου Ωφελουμένων, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν, από τη λίστα των προσφερόμενων που θα εμφανίζεται στην προαναφερόμενη ιστοσελίδα.

LMLM

LM